Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Andebryst med bygg-grynskake

Andebryst er å foretrekke, men skulle du ha noen kalkunbryst liggende klare i kjøleskapet kan du gjerne benytte disse i dagens rett. En rekke utmerkete vinforslag følger med på kjøpet, og de passer til både and og kalkun.
Redaksjonen
13 November 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Andebryst med bygg-grynskake

Andebryst med bygg-grynskake

Fremgangsmåte

Rund kakeform ca 22 cm. i diameter.
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 7 minutter for kjøttet
I stekeovnen: 150 grader C, ca. 10 minutter for potetkaken

Kjøttet:
Gni kjøttet inn med salt og pepper. La det ligge kjølig natten over. Brun kjøttet forsiktig i meierismør. Bruk ikke for sterk varme. Stek skinnsiden først og la den bli gyllenbrun før den snus. La kjøttet hvile når det er stekt. Så langt kan vi forberede kjøttet før gjestene kommer.

Ved servering legges kjøttet inn i forvarmet stekeovn (225 grader) og får ligge på stekeovnesplate med skinnsiden opp ca. 7 minutter. La hvile litt igjen før kjøttet skjæres i pene skiver.

Potetkake:
Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet og fyll på nytt. Kokes nesten tørt slik at grynene blir klebrige. Rør inn hakket timian, salt og pepper. Skrell de nykokte varme potetene og lag stappe ev 9 stk. Skjær de andre 3 i biter og bland dem med stappen. Smak til med salt og pepper. Press stappen ned i en godt smurt kakeform. Legg over et lokk av byggryn og la kaken stivne i kjøleskapet. Like før servering varmes kaken ved 150 grader i stekeovnen i ca. 10 minutter. Bruk ettervarmen etter kjøttet og la potetkaken stå i ovnen mens kjøttet hviler.

Sausen:
Hakk sjalottløk og fres i meierismør. Tilsett vin og la sausen koke inn til den er redusert til et par spiseskjeer. Tilsett kjøttkraft og kok opp. Skum godt og la sausen koke til det er ca. 6 dl igjen. Blir sausen for tynn, kan den jevnes med maisennamel rørt ut i litt kald vin. Smak sausen godt til.
Ved servering fordeles rykende varm saus på 4 varme tallerkener. Anrett kjøttstykker og "kakestykker " av potetkaken. Pynt med timian.

Sendt inn av OFK

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her