Apéritifs store påskemeny 2008

Vi gir deg den komplette guiden for påsken, inkludert Dagens rett for hele perioden. God påske til dere alle fra oss i Apéritif.
Redaksjonen
12 Mars 2008 - 08:00

I Apéritifs store påskemeny finner du gode tips for både bypåske og late dager i solveggen på fjellet.
 
Nedenfor finner du en rekke flotte artikler om forberedelse til påskehøytiden, tips, tester og for ikke å snakke om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="5-dagensrett">Dagens rett for hele påsken.
 
Har du en hyttetur i tankene, kan flere av rettene forberedes hjemme før du reiser. For flytende føde har vi selvsagt tenkt på at du skal gå langt og kanskje lengre enn langt, og da er vinboksen et naturlig følge.

Benytt følgende lenker for å gå rett til de enkelte temaer:
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1-forberedelser"> Påskeforberedelser og -aktiviteter
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2-gourmetkokk"> Gourmetkokk eller lykkelig amatør - mat for alle!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3-drikke"> Påskens deiligste drikke
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4-bartender"> Drinker, brennevin og after-ski
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="5-dagensrett"> Dagens rett for hele påsken
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig God Påske!
 

Påskeforberedelser og -aktiviteter
Påsken er for mange en tid der tradisjoner spiller en viktig rolle.
 
Gode tips, oppskrifter og aktiviteter for store og små er hva vi kan friste med i disse artiklene:
 

Påskeforberedelser:
 
 
 
Ut på tur:
 
 

Gourmetkokk eller lykkelig amatør - mat for alle!
Lam, egg, appelsiner og sjokolade er kanskje de ingrediensene vi mest forbinder med påske. Her finner du en rekke gode artikler og oppskrifter til glede og inspirasjon.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="5-dagensrett">Dagens rett for hele påsken finner du nederst i denne artikkelen.
 

Gode artikler om mat:
 
 
 
Det deilige lammekjøttet:
 
 
 
Eggende og fristende:

Påskens deiligste drikke
Påsken handler om å kose seg og vi har de beste forslagende til hva du kan ha i glasset.
 
La også de små komme til og lag spennende nye varme drikker sammen:
 

 

Varme og kalde drikker:
 
Skummende god påske:
 
 
Her finner du påskevinen:
 
 
 
 
 
 
Brennevin til påskekosen:
 
 
 
 

Drinker, brennevin og after-ski
Vi er vel mange som har blitt mektig imponert over bartendernes evne til å trylle frem den ene imponerende drinken etter den andre.
 
After-ski kongen, eller dronningen, kan bli deg - inspirasjonen til så vel varme som kalde drinker finner du her:
 

Gode artikler:
 
 
 
 
Godt i barskapet:

Dagens rett for hele påsken
Her får du servert Apéritifs utvalgte retter for påsken 2008. Enklere for deg å forberede dine innkjøp og samtidig gjøre noen enkle valg for hva du ønsker å servere de enkelte dager og ikke minst gjøre det nødvendige polbesøket på en raskest mulig måte.
 

Dagens rett - onsdag
12. mars 2008
Vi lover deg en skikkelig hot opplevelse midt i uken i det vi serverer fylte chilier.
 

Dagens rett - torsdag
13. mars 2008

Kylling er umåtelig populært på middagsbordet og dagens rett vil nok falle noen og enhver i smak.

Dagens rett - fredag
14. mars 2008

Fajitas, eller wraps, er en rett som er utrolig populær. Enkelt å tilberede samtidig som det er svært velsmakende.

Dagens rett - lørdag
15. mars 2008

Kritthvit, saftig og med masse smak - det er ikke rart at torsken er blitt så populær over hele verden!

Dagens rett - palmesøndag
16. mars 2008

Denne palmesøndagen er det en enkel og smaksrik lammerett som står på menyen.

Dagens rett - St. Patricks Day
17. mars 2008

I anledning at det er St. Patricks Day i dag serverer vi deg denne klassiske og verdensberømte irske retten.

Dagens rett - tirsdag
18. mars 2008

Velsmakende gryteretter som er lette å lage og med en mengde av spennende smak, det finnes knapt noe bedre nå i påsken.

Dagens rett - onsdag
19. mars 2008

Midt i påskeuken frister vi med en smakfull og enkel rett med saftig kyllingfilet.

Dagens rett - skjærtorsdag
20. mars 2008

En skikkelig gammel klassiker drar vi frem fra glemselen i dag, og ingenting er vel som hjemmelaget mat.

Dagens rett - langfredag
21. mars 2008

En smakfull kyllingrett er hva vi serverer deg denne Langfredagen. Vi topper hele retten med en feiende flott burgunder i glasset.

Dagens rett - påskeaften
22. mars 2008

Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i denne Påskeaftens herlige middag med to fabelaktige viner som drikkefølge.

Dagens rett - 1. påskedag
23. mars 2008

En herlig lakserett med forfriskende smak er vår anbefaling denne påskedagen.

 

Dagens rett - 2. påskedag
24. mars 2008

Lett, smakfullt og raskt å lage - en bedre start på uken enn dette kunne vi knapt ha bedt om.
Relevante seksjoner hos Apéritif
Apéritif - Kokebok - Desserter, is og kaker
Apéritif - Kokebok - Kylling og fjærkre
Apéritif - Kokebok - Kjøtt - Lam og kje
Apéritif - Pollisten
Apéritif - Kokebok
Apéritif - Bartender
Apéritif - Dagens rett
Apéritif - Gratis nyhetsbrev
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her