Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Barneselskap - en styrkeprøve

Det viktigste i et barns bursdagsselskap er ofte gavene, vennene og aktivitetene. Men like spennende er maten. Får vi pølser eller pizza? Spagetti eller hamburgere? Er det masse kaker og brus? Får vi ikke godtepose snart?
Redaksjonen
11 Mars 2005 - 11:37

Å underholde hele ungeflokken er en utfordring i seg selv, så der må du nesten klare deg på egenhånd. Men det vi kan hjelpe deg med er ideer til hva du skal servere!
Obs!
Enkelte drikkeforslag til de voksne følger med. Det er jo ikke sikkert at barna spiser opp alt du har laget i stand?

Garantert suksess
Når du ber barna danne pølsekø i et barneselskap, er det lett å se hvorfor pølser kalles gladmat. Ønske deg av hjertet alle gode ting og si meg så hva vil du mere? - Pølser, vi vil ha pølser! Lompe, brød, sennep og ketchup. Skulle en liten munn si at: jeg liker ikke pølser som er sprukket, så fortell at "Sprektwürst" er de aller beste pølsene!

SAMELUEPØLSE - hvis du har funnet fram grillen
Skjær et kryss i tuppen av pølsa ca.3 cm og stikk pølsespydet inn i den andre enden. Når du da griller vil pølsa åpne seg og se ut som den samiske firevinders-lua. Pølsa blir fortere varm, er morsom å se på og lettere å spise for barna.

Det finnes mange andre måter å servere pølser på, hvis du har gått lei av pølseboden! Nederst finner du mange fristende ideer!

Allergi
Siden mye av selskapet fokuseres rundt maten, er det lett å tenke at en med matallergi ikke kan delta og nyte festen for fullt. Ikke gjør det.

Skal du arrangere selskap med en liten allergiker som gjest, er det viktig å forsøke å servere noe som minner mest mulig om det de andre barna får servert. Det er ikke alltid gøy å få særbehandling. Det finnes gode pølser uten melk! Hva med å bake muffins uten melk og egg til alle barna? Ikke bare til den som ikke tåler det. Det er like godt!

Her gir vi deg våre beste bursdagstips! Noen passer bedre ute enn inne. La deg inspirere. Du husker vel hvor moro det var?

10 oppskrifter som bør få barnas munner til å løpe i vann er hva vi her kan tilby:

Pølsespyd

original.jpg

Fremgangsmåte

Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.

Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.

Stek pølsespydet på grillen.

Flere gode retter for barna

Tips: Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann i 30 minutter før du lager ferdig spydene. Da tar ikke spydene fyr på grillen like lett.

Flere grillretter finner du her

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Barnas pastasalat

original.jpg

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

Skjær agurken i terninger og eplet i tynne båter. Finhakk paprikaen. Bland grønnsakene med pastaen. Rør sammen olje og sitronsaft og hell over.

Tips: Som dressing kan du bruke melon- eller epleyoghurt.Her kandu også ha i det du liker aler best slik som ost, pølser, skinke, kylling og annet godt

Flere lekre retter for barna

Flere knasende sprø salater

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Vurder oppskriften

Hamburger med dressing

original.jpg

Fremgangsmåte

Hamburgerne:
Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
 
Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek hamburgerne på middels høy varme, eller grill de.
 
Dressing:
Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
 
Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.
Slik legger du opp en ferdig burger på brød:
Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
 
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne.
 
Server dressingen ved siden av og brød til.

Flere herlige hamburgeroppskrifter finner du her

Barnas beste oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Barnas slangepølser

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver, melk og revet ost og rør deigen sammen.
 
Ha litt mel på bakebordet, trill deigen til en pølse og del den i 10 like store biter. Trill så hver bit til en ca 1 cm tykk pølse.
 
Rull deigpølsene rundt pølsene. Stikk en litt lang grillpinne inn i hver pølse.
 
Stek slangepølsene over glørne på grillen, snu ofte på pinnen slik at de blir jevnt stekt. Grillen må ikke være for varm. Det tar ca 10 minutter å grille en slik pølse.
 
Slangepølsene er ferdigstekt når brødet er pent brunt.
 

Sendt inn av mat.no

Vurder oppskriften

Pirat-piroger

phpravd8c.jpg

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bolle. rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemelet. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbel størrelse.

Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Del deigen i 10 like deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med en gaffel.

Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen ved 220° C i ca. 12-15 minutter.

Her er flere oppskrifter på piroger

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Vurder oppskriften

Pariserpizza

phpik4ybr.jpg

Fremgangsmåte

Kjøttsaus Pizzaiola:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
 
Superrask kjøttsaus:
Rens og hakk paprikaen. Bruk svært god varme på stekepanna, og ha i olje. Brun først halvparten av kjøttdeigen, legg den til side og stek resten. Senk varmen, og ha all kjøttdeigen, paprikaen og tomatsausen i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
 

Del baguetten i to på langs og smør fyllet utover. Legg på tynne skiver tomat og dryss på osten.

Stekes på 225°C i 10-15 minutter.

Her finner du oppskrift på pizzadeig

Verdens enkleste og deiligste pizzasaus finner du her

Flere nydelige pizzaer finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Bulgaria
    Bulgaria
    Volum: 0.750 Pris: 79.90 kr Basisutvalg (Fullsortiment)
    80 POENG

Pizza med kjøttboller

original.jpg

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel tomatsausen utover. Du kan gjerne lage små porsjonspizzaer. Da får du 6-8 stykker av en deig.

Slik lager du pizzasaus

Dryss på revet ost og legg kjøttboller og ønsket fyll på toppen. Her har vi brukt mais, paprika i tynne skiver og hakket frisk basilikum.

Slik lager du ekstra gode kjøttboller

Tips: Du kan godt bruke grove pølser i stedet for kjøttboller. Stek på 225 grader i ca. 20 minutter til osten har smeltet og er gylden. 

Tips:  Ekstra travelt? Bruk gjerne pitabrød som pizzabunn.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pølsepizza

phptx8oui.jpg

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut på stekebrettet og fordel sausen over. Strø på osten.
Ta skinnet av pølsene, del i skiver og legg dem oppå sammen med ananasbiter og paprika i strimler.
 

Stek på 225 °C i ca. 20 minutter.

Mange flere gode pizzaer finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Den deilige hamburgeren

original.jpg

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.

Ha litt vann på en trefjøl og form til 4 runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

Stek burgerne på sterk vame, 1-2 minutter på hver side.

Varm hamburgerbrød, fyll det med salat, hamburger, tomat og løk. Benytt ketchup eller annen saus etter eget ønske.

Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør

Her har du mange andre oppskrifter på hamburgere med forslag til hva du skal pynte de med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • USA
    USA
    Volum: 0.350 Pris: 39.90 kr Basisutvalg, kategori 3
    88 POENG
iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her