I dag blir det en belgisk rett til middag

Lag en skikkelig porsjon med denne belgiske spesialiteten i dag.

Friske blåskjell servert med rykende varme og knasende sprø frites sender tankene rett til sommerens fortausrestauranter i Belgia og Frankrike.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blåskjell og pommes frites

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
 
Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.
 
Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.
 
Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.
 
Server blåskjellene med sprøstekte pommes frites og majones eller en enkel aioli .
 
Pommes frites:
Skrell store poteter og legg de i en bolle med kaldt vann.
 
Kutt potetene i staver på 1½ cm bredde og ha disse i bollen med vann.
 
Varm oljen i en vid tykkbunnet kasserolle til 160 grader (bruk et termometer). Hell halvparten av potetene i et dørslag slik at de får rent av seg.
 
Stek potetene i ca 10 minutter slik at de blir myke inni men uten at de tar farge, og ta de så ut av oljen. Fortsett med dette til alle potetene er stekt.
 
Rett før servering varmer du oljen til 180 grader og steker potetene sprø.
 

Flere fristende blåskjellretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Bård Ek

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen