Dagens rett

Har du prøvd hvalkjøtt i woken? Du vil ikke angre

Hvalkjøtt er utrolig anvendelig og helt supert å bruke i asiatiskinspirerte retter. Bare prøv denne oppskriften.

Med så stor tilgang på godt hvalkjøtt som akkurat nå, må du passe på å sette det på menyen ofte. Også midt i uka. Prisen er jo svært så hverdagslig.

Mulighetene med hvalkjøtt for en glad kokk er nærmest uendelige.

Se alle våre oppskrifter med hvalkjøtt

Les mer om hvordan hvalen fanges her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Hval i wok

Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.

Ha i kjøttet og stek det raskt til det er brunt. Dryss over litt salt og pepper. Ta det ut av pannen og hold det varmt.

Stek grønnsakene raskt på god varme til de har tatt farge, tilsett de ferdigkokte nudlene.

Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og maisennamel. Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. Smak til med salt og pepper.

Legg i det ferdigstekte kjøttet og server umiddelbart.

Tips: Ha gjerne litt ristede sesamfrø over retten.

Her er flere oppskrifter med wok

Lekre hvaloppskrifter finner du her

Les mer om hval her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen