DAGENS RETT: Kanskje den beste søndagsmiddagen i år
Dagens rett

Kanskje den beste søndagsmiddagen i år

Surret lammesadel er noe av det flotteste du kan sette på middagsbordet. Denne oppskriften må du teste.

Det beste er å gå til en kjøttbutikk eller en manuell kjøttdisk får å få dem til å skjære ut det du trenger til denne retten. Når det er sagt finnes det ofte, og spesielt nå om høsten, ferskpakket lammesadel i kjøledisken. Eller i frysedisken. Eller kanskje du har en i din egen fryser.

Les mer om den gode høstmaten her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Surret lammesadel

Antall porsjoner

6 - 8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ½ kg lammesadel med indrefilet og bein
1 ts tørket rosmarin
½ ts havsalt
¼ ts pepper
 
Potet- og løkform
Provencalske tomater
Aspargesbønner med bacon

Fremgangsmåte

Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side.
 
Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke.
 
Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
 
Brune kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter.
 
Surret lammesadel eller lammekanon. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. Helt kanon!
 
 
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potet- og løkform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

8 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
 
Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano. 
 
Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre. Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
 
Tips:
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.
 

Sendt inn av

Foto: GMVozd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Provecalske tomater

Fremgangsmåte

Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
 
Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.
 
Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen