Dagens rett

Ekte Wienerschnitzel

Det er tid for skikkelig tradisjonsmat denne helgen, og hva er vel bedre enn den klassiske schnitzelen.

Ikke bare er denne retten en udødelig klassiker, men den er i tillegg lett å lage og smaker himmelsk.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ekte wienerschnitzel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

5 ss
4 stk
à 150 g kalveflatbiff, eller 8 à 75-80 g
stk
1.5 dl
2 stk
4 ss
1 stk

Fremgangsmåte

Klaret smør:
Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt.
 
Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.

Kjøttet:
Bruk kjøttbanker og bank biffene til de er ca 6-7 mm tykke. Gni litt salt inn i kjøttstykkene.
 
Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.
 
Dypp så kjøttstykkene først i mel, rist så av overflødig mel før de dyppes i eggene og til slutt i brødsmulene. Varm det klarete smøret og oljen i en stor steikepanne og steik ved middels varme to eller fire schnitzler av gangen, ca 1-1/2 minutt på hver side.
 
Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn  overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.
 
Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel med litt kapers i midten. Server med hjemmelaget potetmos og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. Her er det schnitzelen som spiller hovedrollen.
 

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen