Elgstek med viltsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
Sett formen inn i ovnen på 125 grader og stek til termometeret viser 65 grader. Da er steken rosa og medium stekt.
Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 grader. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.
Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål.
Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Niepoort Charme 2015
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 639,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
BFM Abbaye de Saint Bon-Chien 2016
Sveits
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ch. Panet 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Ch. Dudon 2012
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Basisutvalget -
91 Poeng
San Polo Brunello di Montalcino 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 599,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Arpepe Sassella Stella Retica Riserva 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Gemtree Bloodstone Shiraz 2016
Australia
Volum: 0.750 Pris: 174,80 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP