Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Kost på deg en skikkelig kjøttbit nå før jul. Indrefilet er ikke så kostbart som tidligere. To sauser og tre viner er hva du kan velge (og eventuelt vrake) blant, men muligheten er jo klart til stede for at du kanskje tar full sats? Kanskje også en flott anledning til å invitere gode venner på førjulsmiddag?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus

Fremgangsmåte

Å steke en hel filet er vel selve definisjonen på at det er fest og selskapeligheter? Det er nesten med ærbødighet vi tilbereder maten på denne måten. Her har vi laget et alternativ med sør-europeiske inspirasjoner. Spekeskinken som surres rundt fileten gir både deilig smak og et elegant utseende. Den grønne sausen er et smakfullt og dekorativt alternativ til de mer kjente sausvariantene.

Gni fileten inn med salt og pepper. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Legg fileten i en form og pensle med oljen. Skjær et kryss i tomatene, putt inn litt hvitløk og dryss hakket koriander over. Sett tomatene i forma sammen med kjøttet. Sett steketermometer inn i kjøttet og stek fileten på 175° C til termometeret viser ca. 60° C. Da er kjøttet rosa inni. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Sausene:
Grønn saus: Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en food processor. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres. Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Sherrysaus: Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche. Rør inn smøret. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen