Quinoasalat med agurk, rabarbra og peppermakrell

Quinoasalat med agurk, rabarbra og peppermakrell

Fremgangsmåte

  1. Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.
  2. Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.
  3. Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter.
  4. Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.
  5. Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.
  6. Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper.
  7. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Tips: Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø. Det er proteinrikt, glutenfritt, rik på flerumettet fett og jern. Du får nå kjøpt quinoa i de fleste butikker. 

Se alt du kan lage med rabarbra

Her finner du mange mange andre deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Salat med stekt spekeskinke

Salat med stekt spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. '
  2. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.
  3. Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.
  4. Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.
  5. Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje,. Smak dressingen til.
  6. Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper.
  7. Server med godt brød til.

Knasende sprø oppskrifter med salat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper.
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.
  4. Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.
  5. Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.
  6. Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.

Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.

Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter. 

Her finner du 200 andre deilige salater

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
  3. Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.

Mange deilige retter med roastbiff venter på deg her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresk salat med poteter og fetaost

Gresk salat med poteter og fetaost

Fremgangsmåte

  1. Potetene kokes, deles i båter og stekes med skallet på i smør/olje sammen med friske urter, salt og pepper. Avkjøles.
  2. De øvrige ingrediensene skjæres opp som beskrevet.
  3. Alt tas over i en egnet salatbolle eller på fat.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her