Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Oppskrifter med agurk

Salater med agurk

 

Quinoasalat med agurk og rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1.5 dl
3 dl
0.5 stk
paprika, rød
1 pakke(r)
peppermakrell
Dressing
3 ss
kokevann fra rabarbraen
0.5 ts

Fremgangsmåte

Kok quinoa i vannet i ca. 15 minutter.

Rens rabarbraen, del den i ca. 3 cm lange stykker og kok dem 2-3 minutter i vann med litt sukker.

Skjær agurken i tynne skiver, rens og skjær paprika i terninger, rødløken i tynne båter. Strimle salaten og del peppermakrellen i små stykker.

Bland alle ingrediensene til salaten og anrett den på fat.

Mos osten og rør inn olje, sitronsaft og rabarbralake, og smak til med salt og kajennepepper. Hell dressingen over salaten eller server den ved siden av.

Tips: Quinoa er et næringsrikt frø som stammer fra Andesfjellene. Det finnes både røde, svarte og hvite frø. Det er proteinrikt, glutenfritt, rik på flerumettet fett og jern. Du få r bl.a. kjøpt Quinoa i helsekostbutikker eller innvandrerforretninger.

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige salater

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Frisk agurksalat med sting

Fremgangsmåte

Bland alt til dressingen godt sammen og la det avkjøle seg litt.

Ha agurk og vårløk i en bolle, vend inn dressingen og sett det i kjøleskapet. La salaten stå og trekke til seg smak i 20 minutter.

Perfekt tilbehør til thailandske fiskekaker, grillet mat eller på koldtbordet.

Tips: For en frisk smak kan du tilsette granateplekjerner slik som her.

Flere salater finner du her

Herlige internasjonale retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Hot chokolate media

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Salat med stekt spekeskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
Dressing
0.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.

Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.

Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.

Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje,. Smak dressingen til.

Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper. Server med godt brød til.

Knasende sprø oppskrifter med salat

Dress opp salaten med disse dressingene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Asiatisk kyllingsalat med lime og koriander

Fremgangsmåte

Stek kyllingkjøttdeig i olje med hvitløk og finhakket chili. Smak til med salt og pepper. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og bland inn finsnittet vårløk og stilkselleri.

Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær agurken i tynne skiver.

Riv salaten og fordel den og agurk på fat eller tallerkener. Fordel nudlene over salaten.

Bland den stekte kyllingkjøttdeigen med dressingen og legg den på toppen av salaten.

Pynt med grovhakket koriander og server dressingen ved siden av.

Tips:
I denne oppskriften kan du fint bruke rester av fisk eller kjøtt eller erstatte det med kokte linser. Det er i dressingen smaken sitter. 

Her finner du 200 andre deilige salater

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen