Frittata med spinat og parmesan

Frittata er en avansert form for omelett. Her er masse spinat og løk, så oppskriften er derfor litt vanskelig å sette vin til. Du får kanskje klare deg med vann i dag, eller eventuelt et glass lettøl dersom det faller bedre i smak?

Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i Dagens rett-seksjonen , eventuelt i vår store kokebok .
 
Etter en utrolig spennende helg med mange medaljer og noen store overraskelser, er det skiskytterjentene som i dag skal i ilden på sin 15 kilometer. I et åpent løp er det nok de tyske jentene som har favorittstempelet, mens våre jenter kanskje kan komme til å overraske like mye som hopperene våre gjorde i går. Halfpipekonkurransen går videre i dag med Kjersti Østgaard Buaas på startstreken - vi håper på revansje fra gårsdagen da ingen av de norske dessverre kom til finalen.
 
I dag begynner også en gren vi har gode minner fra - curling! Både Pål Truslen og Dordi Nordby leder sine mannskaper mot USA i første runde av konkurransen. Vi ønsker hell og lykke til alle våre utøvere i dag! 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Frittata med spinat og parmesan

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Del over løken og skjær den i skiver (halve ringer).

Fres løk og hakket hvitløk i smør i en panne ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Stek eventuelt i et par omganger dersom det blir liten plass i pannen.

Visp eggene lett sammen med salt og pepper. Ha i løk, hvitløk, spinat, pinjekjerner og revet parmesan. Bland alt godt sammen. Hell blandingen i en panne med litt smør. Legg over lokk og stek ved svak varme i ca. 20 minutter til frittataen har stivnet. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Har du dårlig tid? Del frittata-oppskriften i to og stek i to panner samtidig.

Tips: Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan tortillaen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

Her finner du mange deilige oppskrifter på eggeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen