16 November 2025 - 11:55
Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
16. november 2025
-
15 November 2025 - 14:16
Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Den lager du enkelt med vår oppskift.15. november 2025 -
15 November 2025 - 09:57
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.15. november 2025 -
14 November 2025 - 13:18
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.14. november 2025 -
14 November 2025 - 13:00
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.14. november 2025 -
13 November 2025 - 09:12
Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper
Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.13. november 2025 -
10 November 2025 - 10:56
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.10. november 2025 -
09 November 2025 - 12:33
Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.09. november 2025 -
08 November 2025 - 17:28
Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.08. november 2025 -
08 November 2025 - 16:08
Mont d'Or er osten som smelter Norge
Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.08. november 2025 -
08 November 2025 - 01:05
Pai gir sikker middagsseier
Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.08. november 2025 -
07 November 2025 - 10:49
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.07. november 2025 -
07 November 2025 - 10:06
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.07. november 2025 -
07 November 2025 - 02:05
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.07. november 2025 -
07 November 2025 - 01:05
I dag blir det ekstra god pasta til middag
Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.07. november 2025 -
05 November 2025 - 10:43
Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025
Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.05. november 2025 -
05 November 2025 - 09:44
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.05. november 2025 -
03 November 2025 - 14:10
Unikt historisk besøk i basishyllene i november
Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.03. november 2025 -
03 November 2025 - 02:00
Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.03. november 2025 -
02 November 2025 - 10:53
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.02. november 2025 -
02 November 2025 - 10:41
Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.02. november 2025 -
01 November 2025 - 15:10
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.01. november 2025 -
01 November 2025 - 02:17
Skap fargeglede rundt middagsbordet
En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.01. november 2025 -
01 November 2025 - 01:05
Plukkfisk er den reneste festmaten
Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.01. november 2025 -
31 Oktober 2025 - 15:29
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.31. oktober 2025