Gazpacho på piknik

Med så mange varme maidager er det på tide å bevege seg ut. For med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er pikniksuksessen garantert. Særlig hvis du tar med noe godt å drikke til. Da gjenstår bare å finne frem pleddet - dersom været i dag tillater det.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gazpacho på piknik

Fremgangsmåte

Bløt brødet i vann og la stå i minst 10 minutter.
 
Ha tomater, paprika, agurk, løk, hvitløk, olivenolje og brød i en food processor (eller morter!) og kjør til fin puré. Tilsett vann til fin suppekonsistens, men ikke for tynn.
Smak til med eddik/sitronsaft, cummin, salt og pepper. Sett til kjøling i minst en time før du fyller den i en termos eller mugge.
 
Server i kopper eller skåler, avhengig av serveringssituasjon med følgende tilbehør:
 
Først det obligatoriske, nemlig brødterninger stekt i olje og hvitløk, finhakket løk, tomatbiter, rød paprika og agurkterninger. Videre oliven av begge kulører, spekeskinke og chorizo eller annen spekepølse i terninger, ost i terninger (gjerne manchego eller pecorino), hardkokt egg i båter, grovhakket mynte, persille og koriander og gjerne noen melonbåter som også fungerer som dessert.
 
Pass på å ha ekstra brød i oppakningen.
 
 

Sendt inn av

Foto: Gyldendal

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen