Gratinerte baconbiffer av hval
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på ca. 250 grader.
Del hvalkjøttet i fire biffer. Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.
Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.
Tips:
Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett.
Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.
Ristet sopp:
Skjær soppen i biter. Smelt smør og olje på middels varme og la soppen surre i noen minutter. Smak til med salt og pepper samt timian.
Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og rødvinsaus eller en frisk salat til.
Flere herlige hvalretter finner du her
Tips: Server gjerne biffen med en god rødvinssaus ved siden av.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
https://norskhval.no/
Sendt inn av Norsk hval
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Keller Riesling Von der Fels Trocken 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Burlotto Elatis Rosato 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
COS Frappato 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Carussin Lia Vi Barbera d'Asti 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Niepoort Fabelaktig Douro 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
79 Poeng
Viña Maipo Mi Pueblo Rosé 2019
Chile
Volum: 3.000 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget

