Gryte med ishavsrøye og skalldyr
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Begynn med å klargjøre og kutte til alle grønnsakene.
Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og ha i sjalottløken og la surre til blank. Ha i skjellene og tilsett hvitvinen. Damp skjellene over høy varme til de har åpnet seg - ca 4 minutter.
Ta skjellene av varmen og ha de i en sil slik at du får tatt av skjellkraften som du bruker med fiskekraften. Sett sjellene til siden mens du lager resten av gryten.
Surr alle grønnsakene etter rekkefølge til blanke men ikke har tatt farge. Tilsett tomatpuré og fres dette sammen litt.
Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, hell på med kraften fra skalldyrene, fiske- og kyllingkraft.
Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.
Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent 3 cm. La dette trekke ferdig i buljongen før servering og ha i skalldyrene de siste par minuttene slik at de blir gjennomvarme.
Serveres med godt brød og aïoli til.
Lær hvordan du koker din egen kraft her
Her finner du oppskrifter på raske gryteretter
Lekre gryteretter med okse- og kalvekjøtt
Flere oppskrifter på gryteretter med lam
Gryteretter som smaker av fugl
De lekreste internasjonale gryteretter
Oppskrifter på velsmakende fiskegryter
Oppskrifter på gryter med skalldyr
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Tom Haga
Aïoli
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje, og smak til med salt og pepper og litt presset sitronsaft.
Her finner du oppskrifter til mange sauser og marinader
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
