Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Helstekt kalkunfilet med gremolata
Antall porsjoner
6
Tilberedningstid
Ingredienser
1.5
kg
kalkunfilet
stk
stk
1
dl
100
g
Gremolata:
2
stk
50
g
1
stk
Potetmos:
1
kg
100
g
stk
stk
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til cremolataen.
Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Ha over halvparten av cremolataen under steking. Sett i et steketermometer i den tykeste delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek på 200 grader til fileten har en kjernetemperatur på 67 °C . La fileten hvile ca. 10 minutter før du skjærer i den.
Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og damp potetene. Ha i smør, mos potetene og smak til med salt og pepper.
Kok ut langpannen med litt appelsinjus. Tilsett resten av cremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner, og du har en flott saus til kalkunen.
Skjær kalkunfileten i skiver. Server lettkokt kål ved siden av. Ha gjerne noen skiver ingefær i kokevannet.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
COS Frappato 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Gentil Hugel 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Giacometto Bruno Erbaluce di Caluso Spumante 2009
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,40 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Kante Malvasia 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 294,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Rosazzo delle Betulle 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 284,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Villa Job Mezzatesta 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 290,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Livon RoncAlto Ribolla Gialla 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 200,00 Bestillingsutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)