17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått

17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  2. Stek i en smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
  3. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med jus.
  4. Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre.
  5. Stryk kremfløte på sidene av kaken.
  6. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen.
  7. Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som "bjørkeblader".
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bløtkake med eggekrem og aprikos

Bløtkake med eggekrem og aprikos

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød:
    Sett ovnen på 160 grader.
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.
  4. Eggekrem:
    Ha melk, eggeplommer, sukker og maisenna i en kjele. Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Rør inn vaniljefrøene i melkeblandingen.
  5. Varm opp under konstant omrøring til det begynner å ryke av melken.
  6. Skru ned temperaturen på kokeplaten, for nå begynner blandingen å tykne til krem. Pass på at det ikke koker, og at det ikke begynner å klumpe seg. Ta kjelen av platen når kremen er passe tykk.
  7. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet forsiktig ut. Kok opp ½ dl vann og ta kjelen til side. Rør inn en og en plate gelatin til de er godt oppløst.
  8. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggekremen under omrøring. Sett eggekremen kaldt til den begynner å stivne.
  9. Ferdigstillelse:
    Del sukkerbrødet i to. Dynk bunnene med lake fra de hermetiske aprikosene.
  10. Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Fordel eggekremen over bunnen og legg på den andre bunnen.
  11. Pisk kremfløten stiv sammen med sukkeret og fyll den i en sprøytepose med stjernetupp. Sprut på kremen til et fint mønster.
  12. Legg på hermetiske aprikoser og pynt med sitronmelissetopper.
  13. Sett kaken kjølig og la den trekke et par timer før servering.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rask bløtkake

Rask bløtkake

Fremgangsmåte

Lag vaniljekrem eller bruk ferdig fra butikken. Pisk krem av all fløten. Når vaniljekremen er klar, rører du inn halvparten av den piskede kremen. Hakk opp valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.

Lag jordbærpure av 1 pk halvtinte jordbær og 1 dl melis som kjøres i blender.

Del sukkerbrødet i tre lag. Legg først ett av lagene på et fat. Dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærpure. Bre over et tykt lag med vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen en gang til.

Tips:
I stedet for valnøtter kan du bruke pistasjnøtter.

Smør pisket krem i et tynt lag på toppen av kaken og jevnt langs sidene. 

Ta resten av kremen i en sprøytepose og lag kremtopper rundt kanten på kaken. Legg på halve jordbær, mango i biter, kiwi i båter, hele bjørnebær og blåbær et hakk innenfor kremkanten. Fyll ut med krem der hvor det er hull og legg gjerne et ekstra lag langs kanten om du har nok krem.

Tips: 
Ikke la deg begrense av innholdet og pynten i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.

Lyst til å lage en annen bløtkake?

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pavlova

Pavlova

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
  1. Forvarm stekeovnen til 250 grader.
  2. Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
  3. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
  4. Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
  5. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
  6. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
  7. Stek bunnen i ca 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Fyll:
  1. Rett før servering visper du fløten tilsatt sukker til krem.
  2. Bland kremen med med vaniljekrem.
  3. Pynt til slutt med rikelig med bær.

Tips: Noen mynteblader gjør kaken enda flottere.

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her