Dagens rett

Kjøttgryte fra Burgund

En varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Her går vi for litt grovere kjøtt, slik som flatbiff. Høyrygg eller bog går også bra. To vinvalg får du også med; en italiensk og en fra nettopp Burgund.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kjøttgryte fra Burgund

Antall porsjoner

4

Ingredienser

smør/margarin til steking
1.5 ts
0.5 ts
3 dl
1 ts
tørket
150 g
200 g

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper.

Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.

Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.

Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter, ris eller godt brød.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen