Dagens rett

Kyllingenchilada

Vi elsker meksikanskinspirert mat, og det er ikke rart når den er så smakfull og enkel å lage som med denne oppskriften.

Meksikanske retter som taco, burritos, enchiladas og mer har tatt oss med storm, og i dag er dette retter vi lager med største selvfølge.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingenchilada

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 grovhakket gul løk
1-2 fedd hvitløk i tynne skiver
1-2 ss god olje
2 kyllingbryst i skiver

1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver, gjerne sterk type
2 dl matfløte
1 pk store tortillalefser
2 dl revet ost etter smak

1 pk salatblanding 
frisk koriander
1 pk små søte tomater 

Fremgangsmåte

Varm olje i en stekepanne ved middels varme. Fres løken og hvitløken myk. Ta ut av pannen og hold varm. 

Ha litt mer olje i pannen og tilsett kyllingstrimlene samt krydderet og stek raskt. Ha i løkblandingen. Rør godt og tilsett matfløte. Kok opp og la trekke noen minutter. 

Fordel blandingen utover tortillalefsene. Rull sammen og legg dem tett i en ildfast form. 

Dryss over ost og sett inn i ovnen ved 200-220 grader i 10-12 minutter til osten begynner å boble. 

Server med frisk koriander, tomater, frisk salat og hjemmelaget guacamole .
 
 
Tips:
Hvis du vil ha en enchilada uten kjøtt, bytter du kyllingen med torsk. Og om du vil ha den vegetarisk, erstatter du kylling med tofu eller sjampinjong. 
 
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Guacamole

Fremgangsmåte

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere sauser og tilbehør

Her får du vært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen