Lammegryte med dill og skogens gull
Fremgangsmåte
Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.
Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.
Server med kokte poteter eller brød, og selvfølgelig tyttebærsyltetøy ved siden av.
Tips: Lammeskav får du kjøpt fryst i enkelte deler av landet. Spør evt. i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv.
Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær/skav av skiver 1-4 millimeter tykke.
Her er mange flotte oppskrifter med kantareller
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG