Moules Red Hot Chili

Fremgangsmåte
Finhakk den nederste og innerste delen av sitrongresset og skjær resten i ca 3 cm store biter. Tilsett kokosmelk, finhakket chili og sitrongress når blåskjellene er dampet og åpne, rist, kok opp og server straks.
Tips: Kokosmelk kan byttes med fløte. Søt chillisaus kan brukes til slutt for å gi sterkere smak.
Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
78 POENG
-
82 POENG
-
85 POENG
Moules Basis blåskjellgryte

Fremgangsmåte
Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket).
Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.
Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.
Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Tips: Majones eller aioli og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
82 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 153.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 186.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 144.60 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG