Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Smør dem med pesto.
Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.
Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.
Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!
Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød
Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt. Hvis du legger til mozzarella eller skjørost - gjerne tilsmakt med friske urter, gir retten enda mer metthetsfølelse.
Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Angiolino Maule Masieri 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Marqués de Cáceres Rosado 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Pheasent´s Tears Rkatseteli 2016
Georgia
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Cinque Campi Terbianc 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Stekar Izi 2019
Slovenia
Volum: 0.750 Pris: 244,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Peroni Nastro Azzurro Gluten Free
Italia
Volum: 0.330 Pris: 38,50 Bestillingsutvalget
Fenalår med asparges
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.
Kan serveres som en av flere tapasretter.
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Grillet asparges med sitronolje
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Blinis med fenalår, rogn og reker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Belvedere Vodka
Polen
Volum: 0.700 Pris: 569,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Bollinger Spécial Cuvée Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 509,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Lindemans Oude Gueuze Cuvée René
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 62,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
E. Michel Premier Cru Extra Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget
Fritert Ishavsrøye med dip og salat
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær fileten i fine kvadrater. Paner stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt i pankomel. Friter fisken hurtig til den er gyllenbrun. Oljen er varm nok når det koker rundt skaftet på tresleiven. Server med majonesdip og salat.
Vask og riv salaten. Legg den i isvann noen minutter før den tørkes og serveres.
Foto: Tom Haga.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
Omelettrull med laks
Fremgangsmåte
Flere lakseoppskrifter finner du her
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Alf Børjesson

