Julemat

Nyttårsmenyen

Nyttårsaften - familie med to voksne og to barn

Gå rett til nyttårsmeny:   FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2"> 2     FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3"> 3

Meny 1
En god norsk og raus nyttårsfeiring:
 
Aperitiff:

Drikke til menyen:

Forretter:

Hovedrett:

Dessert:

Avec til kaffen:

Brus til barna.

Champagne ved midnatt:

Forrett:

Sashimi av kveite med eple og wasabisorbet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Sashimimarinade
8 ss
Eple og wasabisorbet
0.5 kg
granny smith-eple
wasabi

Fremgangsmåte

Sashimimarinaden:
Kok opp eddik, sukker og soya. Bland i limejuicen. Hell over fisken ved servering.

Eple og wasabisorbet:
Kutt eplene med skall i biter og bland med sitronsaften. Frys eplene, dette for at de skal beholde fargen. Kjør eplene på en blender med sukkerlaken og sil. Smak til med wasabi, skal brenne litt. Kjør smeten i ismaskin/paco jet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gratinert chevre med asparges i vinaigrette, rosin og portvinssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

klassisk vinaigrette
Rosin- og portvinssaus

Fremgangsmåte

Legg osten på toasten og gratiner i salamander eller med en gassbrenner. Blancher aspargesene og vend i vinaigrette.

Rosin og portvinssaus:
Bland alt og kok til sirup.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Torsk i olivenolje og sitron med grønnsaker og stekt pølse

Fremgangsmåte

Legg fisken i saltlake i 10-12 min. Brun den i olje, legg den et varmt sted og la varmen få trekke gjennom. Varm opp i ovn like før servering. Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er så vidt møre og legg i bunn av tallerkenen. Legg fisken oppå og "hell" olivenolje og friskpresset sitronjuice over fisken. Stek biter av pølsen og legg over til slutt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Ingefærbrûlée med fruktsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Ingefærbrûlée
170 g
Fruktsuppe
200 g
assortert tørket frukt

Fremgangsmåte

Ingefærbruleé:
Varm opp fløte og halvparten av sukkeret til kokepunktet. Visp sammen resten av sukkeret med eggeplommene til sukkeret er oppløst. Hell den varme fløten over eggeplommene under visping litt etter litt. Leger blandingen. Avkjøl. Bland i revet ingefær til slutt og stek i ovnen på 100 grader i vannbad. De er ferdige når de er stivnet i ytterkant men fortsatt "disser" litt uten å skvulpe i midten. Brenn av med sukker ved servering og hell suppen på toppen.
Fruktsuppe:
Skyll frukten. Hvis den er veldig hard, kan du bløtlegge den en halv time. Skjær den i biter og kok i vannet i 10 minutter. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann. Pisk dette inn i suppen. Kok opp og smak til med sitronsaft. Avkjøl.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gå rett til nyttårsmeny:   FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1"> 1     FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3"> 3

Meny 2
En billig men anstendig nyttårsmeny:
 
Aperitiff:

Drikke til menyen:

Hovedrett:

Dessert:

Brus til barna.

Hovedrett:

Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng

Fremgangsmåte

Still ovnen på 270 grader og sett kalkunen på nederste rille. La den stå i 30 minutter mens du snur den regelmessig slik at den blir pent brun. Skru ned varmen til 210 grader. Stek videre i en time mens du snur fuglen samtidig som du fjerner sjyen som danner seg. Sett ned temperaturen til 100 grader og stek videre i en time. Når den er ferdig stekt; salt og pepre fuglen. Skrap sjyen ut av formen og kok opp med 2,5 dl kokende vann. La koke i 1 minutt. Hell sjyen i et sausenebb.

Vask potetene og la skallet sitte på. Skjær dem i tynne skiver. Kok opp melken med litt salt, pepper og 3 klyper muskatnøtt. Ha i potetskivene, og la dem koke i 10 minutter. Løft ut potetskivene og fordel dem i porsjonsformer, evt en stor form. Dryss over litt salt og pepper og fordel creme fraiche over. Stek ved 210 grader i 30 minutter.

Blancher løken 2-3 minutter i saltet, kokende vann. Løft dem ut av kjelen og fjern det ytterste skallet. Skyll dem i kaldt vann, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir. Rull løken i honning (som er lett oppvarmet) og sett dem i en tykkbunnet panne. Tilsett persillekvister. Sett over svak varme til løkens overflate er lett knekkaktig.

Server kalkunen oppdelt i pene skiver sammen med de syltede løkene, potetgratengen og sjyen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:
Is med varme bjørnebær.
 
Gå rett til nyttårsmeny:   FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1"> 1     FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2"> 2

Meny 3
Veldig billig nyttårsmeny:

Drikke:
Lettøl og brus.

Laksestek med sitron

Fremgangsmåte

Bruk et helst stykke laks med noenlunde jevn størrelse. Dryss salt og pepper på laksen.

Skjær den ene sitronen i tynne skiver og dekk laksen med disse. Surr laksesteken med bomullstråd slik at sitronskivene holdes på plass. Legg laksesteken i en smurt ildfast form.

Bland sammen saften av den andre sitronen, salt, pepper og olivenolje. Hell blandingen over laksen.

Stekes i stekeovn ved 200 grader i ca 10 minutter.

Server med bakte poteter og salat.

Sendt inn av

Foto: Studio Adna

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen