Kalvekjøtt er gode saker, men hvorfor ikke benytte kalveskankene til noe spesielt. Osso bucco er en smakfull spesialitet, og vi gir deg hele tre vinvalg.
Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i
Dagens rett-seksjonen
, eventuelt i vår
store kokebok
.
Stafett står på programmet, og det er guttene som skal følge opp jentenes flotte innsats i går. Øvelsen er helt åpen for så mye kan som kjent skje i en stafett. I mange av dagens øvelser er Norge dessverre ikke blant favorittene, men curlinggutta er i aksjon.
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Bland ut tørrgjæren i en bolle med litt lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt) sammen med 1 ts sukker og ½ ts salt, og la det stå lunt til det begynner å boble. Dette setter gjæren i gang og du er sikrere på et godt resultat.
Fres rødløken over middels høy varme i litt olje i en panne til løken er blank men ikke har tatt farge. Ha hvitløken i det siste minuttet. Finhakk sorte oliven og soltørkede tomater og bland sammen med løken.
Ha gjærblandingen i en bakebolle eller en kjøkkenmaskin med eltekrok, sammen med resten av det lunkne vannet og oljen. Tilsett resten av saltet og ha i halvparten av melet litt etter litt.
Ha i finhakket hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater, persille og koriander - bland godt. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt sammen til den er smidig og har god spenst.
Dersom deigen blir klissete tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være smidig og elastisk og slippe bollen lett uten at den er klissete.
La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter.
Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på nederste rille ved 220 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.