Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Desember 2004 - 16:30

    Lyse kakemenn og -damer

    Dagens oppskrift i konkurransen om den aller beste julekakeoppskriften kommer fra Erlend i Bergen. Med denne er vi inne på tradisjonelle julekaker og selv om det i egentlig ikke er det vi er ute etter falt vi likevel for fristelsen vi også.
    01. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 02:02

    Boktips

    Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok eller vinbok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til hva du kan legge under treet til en du virkelig setter pris på. Her er våre anbefalinger i år:
    01. desember 2004
  • 30 November 2004 - 16:08

    Karamellstenger

    Det er nå kun morgendagen igjen for deg som ønsker å konkurrere med din beste julekakeoppskrift. Dagens favorittoppskrift kommer fra 9 år gamle Christina Welten i Moss. Er du enig med henne i at dette er den beste kaken/kjeksen?
    30. november 2004
  • 29 November 2004 - 18:48

    Tante Elsas honningkaker

    Apéritif og VG Netts store julekakekonkurranse nærmer seg en slutt. Onsdag denne uken er siste sjanse dersom du ønsker å være med om å vinne gjeve premier. Marie Flatebø er en av dem som har sendt inn sin favorittoppskrift.
    29. november 2004
  • 28 November 2004 - 02:00

    Lam i karri

    Lammekjøtt tilhører også høstens råvarer. Nå er vel sant å si årets høstsesong mer eller mindre dekket med snø, men like fullt synes vi du skal dra nytte av det deilige lammekjøttet du fortsatt får tak i. En amerikansk zinfandel vil med stor sikkerhet pas
    28. november 2004
  • 26 November 2004 - 16:02

    Dagens konkurranseoppskrift er Delfiakake

    Dagens konkurranseoppskrift er nok for mange akkurat den kaken man forbinder mest med julen. Delfiakake er enkel å lage, holder seg lenge, er svært mettende, og ikke minst; populær hos nær sagt alle. Her får du servert Rebekka sin favoritt.
    26. november 2004
  • 25 November 2004 - 17:06

    Mors konfektkaker

    Favorittkaker behøver ikke være store og mektige. Selv små kaker faller i smak hos både små og store. Eskil Renè setter umåtelig pris på mors kakekunst, skal vi tro hans bidrag til den store julekakekonkurransen. Bli med du også!
    25. november 2004
  • 25 November 2004 - 02:00

    Gratinert ishavsrøye med Grüyeresaus, brokkoli og soltørket tomat

    Ishavsrøye er en sann lekkerbisken fra sjøens skattkammer. Du bør nå og da unne deg et fiskemåltid som dette - det er selvsagt både sunt og godt. En rekke hvitviner passer svært bra til denne fisken. Vi har valgt oss en utgave fra Frankrike.
    25. november 2004
  • 23 November 2004 - 17:27

    Jule-Cookies

    Dagens konkurranseoppskrift er en skikkelig julegodbit. Det sies at denne kjeksen holder seg lenge i kakeboksen, men vi mistenker det for å være en halvveis sannhet. Det er bare vonde kaker som holder seg lenge i boksen - de gode forsvinner nemlig veldig
    23. november 2004
  • 23 November 2004 - 16:50

    Sjekk ut julematen

    Det er ennå noen uker til jul, men juleforberedelsene venter like rundt hjørnet. Midt i alt maset bør du også ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene. Forslag til drikke følge
    23. november 2004
  • 23 November 2004 - 02:00

    Kyllinggryte med tørket frukt

    Kylling er alltid godt - og ikke minst lettvint. Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag - det er nemlig hvitt.
    23. november 2004
  • 22 November 2004 - 17:19

    Islandske mammakaker

    Nye og spennende oppskrifter kommer inn i vår store kakekonkurranse for barn. I dag er det Helene Piscopo som har sendt inn sin favorittoppskrift; Islandske mammakaker. Frist for innsending er 1. desember.
    22. november 2004
  • 20 November 2004 - 02:00

    Smalahove med kålrotstappe

    For noen grenser dette til barbari. For andre er det et av årets aller største høydepunkter. Vi snakker om smalahove. Som faktisk ikke er skumlere enn røykt og saltet lammekjøtt, skikkelig kraftkost som krever drikkefølge som holder samme hodemål.
    20. november 2004
  • 19 November 2004 - 18:28

    Puffy Angel

    Bli med i Apéritif og VG Netts store konkurranse der barna skal konkurrere om den beste julekakeoppskriften. Hver dag presenterer vi en utvalgt kake blant de sist innsendte. Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen som har flotte premier.
    19. november 2004
  • 17 November 2004 - 11:35

    Troisgros neste

    Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
    17. november 2004
  • 14 November 2004 - 02:00

    Slik lager du skinnstekt røye med gnocchi, salviesmør og ristet sopp

    Et smakfullt fiskemåltid denne søndagen. Ishavsrøye er en delikatesse, og dessuten en råvare en rekke flotte viner passer som hånd i hanske med. Vi har til dagens oppskrift valgt en deilig riesling fra Alsace.
    14. november 2004
  • 11 November 2004 - 16:04

    Den tidløse poteten

    Det spises poteter i de aller fleste land i verden, og bruksområdene er mange, varierte og ofte svært spennende. Norge er fortsatt et potetland, men de aller fleste av oss spiser fortsatt poteter på en såkalt tradisjonell og umoderne måte. Det er imidlert
    11. november 2004
  • 08 November 2004 - 13:43

    Saftig, mørt og magert

    Det er faktisk svinekjøtt vi spiser mest av her til lands. Svinekjøtt er mildt i egensmak og kan derfor være utgangspunkt for utrolig mange spennende smaksopplevelser bare kreativiteten kan få litt spillerom. Forslag til matchende viner følger selvsagt me
    08. november 2004
  • 31 Oktober 2004 - 02:00

    Kyllingspøkelser

    Man kan ha mye moro på en dag som dette. Halloween som tradisjon kan du gjerne overføre til det du spiser denne dagen. Som den festlige kyllingvarianten du her får servert. Vi tipper at barna setter pris på denne retten.
    31. oktober 2004
  • 30 Oktober 2004 - 02:00

    Røye Saltimbocca med stekesjy, potetpuré og fennikel-tomatsalsa

    Ishavsrøye er lekre saker når først fisk skal på bordet. Du bør nå og da unne deg et fiskemåltid som dette - det er selvsagt både sunt og godt. I tillegg er det en flott anledning til å nyte en nydelig hvitvin fra Bordeaux.
    30. oktober 2004
  • 26 Oktober 2004 - 13:18

    Vorspiel på kjøkkenet

    Ikke nok med at det er både lærerikt og spennende; det er også svært sosialt å samle gode venner på kjøkkenet. I tillegg har du selvsagt en god grunn til å kose deg ekstra godt med en god vin eller to.
    26. oktober 2004
  • 15 Oktober 2004 - 11:52

    Kokkens dag

    Den 20. oktober hvert år skal "Kokkens dag" markeres internasjonalt. Hensikten er å presentere kokkefaget og landsforeningene verden over.
    15. oktober 2004
  • 15 Oktober 2004 - 11:27

    Ukens Bondevett til Oslo Spiseforretning

    Jarle Baer i Oslo Spiseforretning ble onsdag tildelt Norges Bondelags pris "Ukens Bondevett". Baer fikk prisen for sin profilering av norsk mat, matkultur og glede.
    15. oktober 2004
  • 12 Oktober 2004 - 02:00

    Kalkunburger

    Enkelt men likevel et fullverdig måltid blir det når kalkunburger skal tilberedes. Det er selvsagt fritt frem for hvordan du ønsker å presentere maten, men med en salat og noe godt å drikke til er en rett som dette alltid velkomment.
    12. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 02:00

    Pochert laks på lett sautert nykål og beurre blanc med lakserogn

    Vi starter allerede på fredag med et lekkert fiskemåltid og håper du ikke er for sliten til å dra nytte av en super oppskrift som dette. Denne retten er faktisk ikke store jobben å tilberede, og resultatet blir strålende. Frisk hvitvin fra Sancerre hører
    08. oktober 2004