Lysefjorden Mikrobryggeri hisser på seg «homser og kvinnfolk». Berentsens Bryggeri har fått hinduer over hele verden på nakken. Og Grans Bryggeri roter det til for seg selv.
Etter rapportene om de lite respektfulle arbeidsforholdene for vingårdsarbeidere i Sør-Afrika er det grunn til å være skeptisk til billigvin uansett hvor den kommer fra. Denne er imidlertid både billig og utstyrt med garantier.
Rhône-druer har for alvor inntatt det sørafrikanske vinlandskapet. Ikke bare syrah/shiraz, men også grenache, mourvèdre, cinsault og carignan samt hele paletten av hvite druer som her får sin egen tolkning i typisk upretensiøs sørafrikansk stil.
Venezuelansk rom, og aller helst den med Diplomático på etiketten, er blitt bartendere over hele verden sin favoritt. Men det har ikke alltid vært slik.
Insekter har vært en del av det meksikanske matbordet siden lenge før den spanske erobringen. I de siste årene har denne mangfoldige proteinkilden fått en helt ny anerkjennelse, først og fremst på gourmetrestaurantenes menyer.
Halvnorske Bibi Graetz leverer nok en gang utrolig god valuta for pengene og denne rødvinen finner du i 225 polutsalg. Den hvite er et enda bedre kjøp, men må bestilles.
Naturvin er vinstilen som kan forene øl- og vinfolket. Er du hekta allerede, blir du blidere enn noen gang før i møte med Lucy. Det ble i hvert fall jeg.
Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen.
Det er det ledende businessmagasinet Forbes som har valgt ut 27 år gamle Christian A. Pettersen fra Bodø som en av de viktigste unge stemmene innen kunstfeltet i Europa.