Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 Oktober 1999 - 02:11

    Godteri på flaske

    Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
    04. oktober 1999
  • 29 September 1999 - 00:20

    Ukens vin på tilbud

    Vin på tilbud er ikke hverdagskost i Norge. Og når prisene en sjelden gang settes ned uten at det er Bondevik som har bestemt det, føler vi det som vår plikt å gjøre deg oppmerksom på det. 28.10.99.
    29. september 1999
  • 23 September 1999 - 17:08

    Best i Norge best i verden

    Den norske destillatøren Halvor Heuch fra Arcus produkter gjorde rent bord i verdensmesterskapet for akevitter. Oplandske Gammel gikk til topps, mens God Gamal Smaladram seiret i klassen for mest spennende nyskapning.
    23. september 1999
  • 23 September 1999 - 15:34

    Test av røde Languedoc

    Krydderpreg og mye vin for pengene er inntrykket Apéritifs panel sitter igjen med etter å ha testet 54 røde viner fra Languedoc. Bare 17 av de 54 vinene koster mer enn hundrelappen og det må være rekord. Derfor byr testen på svært mange meget gode og gode
    23. september 1999
  • 21 September 1999 - 20:44

    Budsjettvin

    Det er ingen grunn til å la være å drikke rødvin selv om budsjettet er stramt. Ukens vin er et smaksrikt og rimelig alternativ som gjør nytten som vinfølge til mange krydrete høstretter. 201099.
    21. september 1999
  • 09 September 1999 - 16:31

    Litt for skarpt

    Kun åtte av i alt 19 cognacer i klassen VS eller tre stjerner fikk mer enn tre stjerner av Apéritifs panel. Tre av dem er dessuten meget gode kjøp.
    09. september 1999
  • 06 September 1999 - 21:41

    Skalldyrvinen

    Nordmenn spiser helst skalldyr om sommeren til tross for at de smaker best om høsten. Apéritif har derfor funnet fram til en hvitvin som har alle egenskapene til en skalldyrvin uten at den koster 150 kroner eller mer som er prisen hvis du skal ha en klass
    06. september 1999
  • 30 August 1999 - 19:44

    Røverkjøp fra sør

    Ukens røde er et solid røverkjøp fra lengst sør i Italia laget av en lokal drue som etter flere års studier er idømt farskapet til californiernes egen zinfandel. Den passer dessuten til så vel mandagsgryta som fredagsbiffen. 290999.
    30. august 1999
  • 23 August 1999 - 02:48

    Høstlig varme

    En moderne portugiser til en utrolig gunstig pris er ukens gavepakke til deg som har lyst på noe skikkelig smaksrikt rødt i glasset. Og som er utmerket følge til høstens viltmiddager, eller for den saks skyld til pepperbiffen. 220999.
    23. august 1999
  • 19 August 1999 - 14:05

    Scotch skårer høyest

    Det er ingen grunn til å avfeie blended whiskys. Apéritifs panel fant to superwhiskyer i hver sin ende av prisskalaen etter å ha smakt seg gjennom i alt 30 produkter. De skotske faller ikke uventet best i smak.
    19. august 1999
  • 15 August 1999 - 22:58

    Maritim boks

    Ukens rødvin er en nykomling på det stadig voksende boksemarkedet. Selv om emballasjedesignet er Hermès-inspirert maritimt, egner vinen seg definitivt også for mer landfaste nytelser.150999.
    15. august 1999
  • 11 August 1999 - 16:32

    Bare greit

    Det er dommen etter at Apéritif har testet 40 røde viner i halvflasker. Bare 12 ble funnet verdig til mer enn tre stjerner. Men vi fant likevel fem meget gode kjøp. Selvfølgelig forteller våre proffe smakere hva du kan spise til.
    11. august 1999
  • 08 August 1999 - 21:27

    Billig XO

    Denne uken er det ikke en vin vi har valgt ut for deg, men en cognac av XO-kvalitet og det til under fire hundrelapper. Den har att på til norske aner og er såkalt Fine Champagne hvilket innebærer en blanding basert utelukket på de to meste ettertraktede
    08. august 1999
  • 02 August 1999 - 23:27

    Røverkjøp på polet

    Apéritifs smakere har funnet frem til en rekke gode rødvinskjøp, og det i alle prisklasser, som egner seg til høstens smaksrike kjøttretter. Her får du tips om de beste kjøpene og ikke minst hva du kan spise til.
    02. august 1999
  • 02 August 1999 - 00:31

    Smaksbombe

    Ukens vin er en chilensk smaksbombe som vi vet passer de norske ganer godt. Du har sikkert smakt den før, men nå er den kommet i ny og bedre årgang. Og den er i salg i de fleste polbutikker. 020999.
    02. august 1999
  • 29 Juli 1999 - 13:58

    Absolutely well made

    Australierne slurver ikke med sine shirazdruer viser denne testen hvor ikke mindre enn 27 av i alt 34  viner får tre stjerner eller mer. Apéritifs profesjonelle smakere gir deg de beste kjøpene og selvfølgelig hva du skal spise til hver enkelt vin.
    29. juli 1999
  • 25 Juli 1999 - 01:58

    Toscanaminner

    Toscana gir alltid positive vibrasjoner, i hvert fall hvis du har tilbrakt noen ferieuker i denne delen av Italia. Ukens vin er toscansk, en moderne vin som har det du trenger til mimrefesten eller om du bare liker smaken av toscansk vin. 240899.
    25. juli 1999
  • 22 Juli 1999 - 22:21

    Hav og fat

    I Apéritifs test av i alt 39 chabliser finner du viner fra alle stilarter. Enten du liker de sjø- eller fatpregede chablisene.Testpanelet har plukket ut de gode kjøpene for deg og hva som passer å spise til.
    22. juli 1999
  • 16 Juli 1999 - 22:07

    En snøhvit strime fossil kalk

    I Chablis gis den kjedelige druen chardonnay liv av underjordiske hemmeligheter. Les mer om området og vinen som nærmest har kultstatus.
    16. juli 1999
  • 15 Juli 1999 - 19:47

    Baronens provokasjon

    Franske vintradisjoner har det felles med humor at de er ikke til å spøke med. Det opplevde baron Patrick de Ladoucette da han lanserte Albert Pic 1er, en blanding av de 10 beste premier cru vinmarkene i Chablis.
    15. juli 1999
  • 11 Juli 1999 - 23:23

    Krydder på flaske

    Hvor finner du rimelige rødviner tettpakket med krydder, solmoden og tørket frukt som samtidig er friske, nydelige til så vel mat som å nytes alene? I Sør-Italia selvsagt. Og bare der. Ukens vin koster ikke mer enn 74 kroner. 110899
    11. juli 1999
  • 04 Juli 1999 - 21:16

    Chilensk på boks

    Selv om sommerferien for de fleste nå har tatt slutt og hverdagen trenger seg brutalt på, er det fortsatt sommer. Og hva er vel ikke mer oppløftende enn et glass forfriskende hvitvin, særlig hvis du har et spann med nykokte reker på lur. Ukens vin er en s
    04. juli 1999
  • 01 Juli 1999 - 18:20

    Friskheten seirer

    I Apéritifs test av 30 hvitviner i halvflasker gikk førsteprisen til de med høy omløpshastighet; viner som skårer på stor friskhet. Kjekt å ha på lur i kjøleskapet hvis du trenger litt hvitt til forretten, tilbringer en kveld alene, eller etter å ha satt
    01. juli 1999
  • 28 Juni 1999 - 21:06

    Rik chilener

    Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i som
    28. juni 1999
  • 01 Juni 1999 - 02:00

    Gull og grønne vinmarker

    California og USA utfordrer Frankrike som verdens beste og ledende vinprodusent! De største vinbaronene finner du i Napa Valley, California.
    01. juni 1999