Yunus Yildiz og hans bartenderteam feirer suksessen med oslobaren Svanen med å utvide porteføljen. Denne gangen med nok en fugl – Tjeld østers- og cocktailbar som har landet på Tjuvholmen.
Andoni Luis Aduriz har i 25 år dyrket kulinariske eksperimenter på Mugaritz i Baskerland. Det har gjort ham kjent som en rebell på kjøkkenet. I dag er han mer abstrakt og poetisk. Og har mye til felles med Rasmus Munk på Alchemist.
Kristoffer Aga og Sander Johnsson har dominert pallen for vinkelnere de siste tre årene. Samtidig som de er konkurrenter, er de også kolleger på Michelin-restauranten RE-NAA.
Men det er en liten håndfull viner - særlig de som går under kodenavnet DRC og de som ligger i kø for å få tak i vinene - som noe urettmessig får all publisiteten.
At Norden er å regne med når det kommer til whisky, er nå vel etablert. En håndfull nyheter understreker det ytterligere. Noen godbiter innen øl og sider er også blant nyhetene i januar.
Ribeira Sacras østligste del, Quiroga-Bibei, har gjennom Dominio do Bibeis Lalama vært en favoritt hos mange i Norge, men om vinen er velkjent, er opprinnelsen og de ekstreme vekstforholdene desto mer ukjente.
Santa Cruz Mountains er blitt spesielt ettertraktet for chardonnay og pinot noir, med økende priser som resultatet. Her er løsningen for deg som ennå ikke har fått muligheten.
Selv om januar er et lite nyhetsslipp, og årets er "rekordlite" er det likevel mye godt på toppen for den som har satt av midler til å fylle opp vinkjelleren etter jula.
Det er beskrivelsen av ideen bak Håbrann chilisauser som er laget av norskdyrket chili. Bak står Arnt Harald Stange, kjent for kyllingen med samme navn.