Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Oktober 2012 - 09:00

    Det møreste møre

    Kvaliteten på kjøttet er første prioritet for reinslakterne i Sørreisa. Stress er derfor bannlyst.
    09. oktober 2012
  • 05 Oktober 2012 - 06:00

    Reale pengebinger

    Amerikanske kjemperestauranter håver inn store penger. Tavern on the Green i New Yorks Central Park er en av dem.
    05. oktober 2012
  • 02 Oktober 2012 - 10:33

    Mathallen i Oslo endelig åpen

    I dag er det en merkedag for alle matinteresserte idet Oslos nye matmekka, Mathallen, åpner sine dører for publikum.
    02. oktober 2012
  • 21 September 2012 - 08:00

    Lun og lettvint eplekake

    Lun eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem er definitivt et av høstens høydepunkter. Her er en enkel og rask oppskrift.
    21. september 2012
  • 12 September 2012 - 16:19

    Rekordstor matfestival i Oslo

    Førstkommende fredag og lørdag er det med Matstreif duket for en matfest av de sjeldne på Rådhusplassen i Oslo.
    12. september 2012
  • 06 September 2012 - 13:10

    Denne uken gir vi deg oppskriften på en kontrastfylt kake.

    Denne uken gir vi deg oppskriften på en kontrastfylt kake. En saftig mørk sjokoladebunn toppet med et tykt lag hvit krem og fristende røde rips.
    06. september 2012
  • 04 September 2012 - 10:03

    Norgesmester for sjette gang

    Heini Petersen er nok en gang Norges beste østersåpner.
    04. september 2012
  • 31 August 2012 - 12:03

    Førsteklassegutta på brygga

    Med Onda ytterst på Aker Brygges nøgne pir har kokke- og forretningskompisene Terje Ness og Rune Pal skapt en gastronomisk spydspiss både for det brede lag og de som søker det ekstraordinære.
    31. august 2012
  • 16 August 2012 - 12:55

    Slik blir Mathallen i Oslo

    Det jobbes på spreng i Mathallen på Vulkan i Oslo før åpningen i oktober. Her er aktørene som skal lokke kunder.
    16. august 2012
  • 11 August 2012 - 02:00

    Tapas som festmeny

    Med tapas blir det garantert fest. Her er de lettvinte og velsmakende oppskrifter du trenger for at festen skal bli vellykket. 
    11. august 2012
  • 10 August 2012 - 13:18

    Fransk ost som frister

    Øverst i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo finner vi Birkelundens lille franske ostebutikk. I det frimerkestore lokalet har Serge og Karina McGlade-Grando fått plass til en nærmest urovekkende mengde franske oster. De to har rett og slett skapt s
    10. august 2012
  • 03 August 2012 - 13:31

    Kokken med alle fargene

    Like utenfor San Sebastián, omgitt av beitende kuer i et frodig og kupert landskap, har Martín Berasategui sitt trestjerners restaurantunivers med samme navn. Med alle sanser inviterer han til en gastronomisk reise helt utenom det vanlige.
    03. august 2012
  • 24 Juli 2012 - 01:05

    Sandwich med ishavsrøye og brønnkarse

    Dette er en perfekt liten rett som smaker like godt på farten som i godstolen.
    24. juli 2012
  • 20 Juli 2012 - 13:28

    Hemmelig er hett

    Den hotteste restauranttrenden i USA er hemmelig. En e-post til et anonymt nettsted. Et svar fra Miss X. To uker senere en ny epost fra den samme med gateadresse og klokkeslett.
    20. juli 2012
  • 19 Juli 2012 - 13:10

    Ballerina på kakebordet

    Denne ukens kake er ikke bare blendende vakker, den smaker også fantastisk godt.
    19. juli 2012
  • 17 Juli 2012 - 13:40

    Små menyer og mye smak

    Helt uavhengig av finanskrisen har en type enkle spisesteder funnet sin nisje. Stikkord er mat laget med kjærlighet, av lokale dagsferske råvarer og at kokken bestemmer menyen. Et konsept som folk er villige til å vente lenge på.
    17. juli 2012
  • 14 Juli 2012 - 03:08

    Tredelt konsept med fornyet suksesspotensial

    Etter 21 år med uavbrutt suksess i New York fikk Aquavit i 2008 en avlegger i Stockholm. Den unge kokken Martin Brag fikk ansvaret for å kopiere historien, om enn med helt andre virkemidler. I sommer er konseptet under ombygging.
    14. juli 2012
  • 12 Juli 2012 - 13:10

    Litt sint, mest god

    Det er lov å ha lyst på sjokolade selv om det er sommer. Et lite chilibitt gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.
    12. juli 2012
  • 12 Juli 2012 - 11:26

    Nynordisk logisk gastronomi

    En bedre start for en restaurant kan du knapt håpe på. Menyløst og servering etter råvaretilgang er nøkkelen til Jacob Holmström og Anton Bjuhrs suksesskonsept Gastrologik som godt kunne lagt «nynordisk» til navnet.
    12. juli 2012
  • 09 Juli 2012 - 15:05

    Kulinarisk kreative Istria

    Europas best bevarte hemmelighet for matglade turister ligger på Istria-halvøya i det nordlige Kroatia.
    09. juli 2012
  • 09 Juli 2012 - 11:00

    Rema og flere restauranter til Bjørvika

    REMA 1000 har gått sammen med Veidekke om en større satsing nær Operaen i Oslo.
    09. juli 2012
  • 28 Juni 2012 - 16:21

    Tilbake til gårdskjøkkenet

    Det tradisjonelle svenske gårdskjøkkenet og selvberging lokker gjester fra hele verden til sensasjonen Fäviken Magasinet.
    28. juni 2012
  • 28 Juni 2012 - 13:10

    Solskinn i skoleferien

    Skolebrød, solskinnsboller eller solboller - med eller uten melisglasur og kokos. Kjært barn har mange navn og finnes i et utall varianter.
    28. juni 2012
  • 22 Juni 2012 - 14:00

    Slik styler du jordbærene

    Også de norske jordbærene kan ha godt av litt smakskraftig styling. Bare prøv denne oppskriften.
    22. juni 2012
  • 14 Juni 2012 - 13:10

    Sommer, sol og sitron

    I Norge inviterer vi på kaffe og kaker, andre steder er te og bakverk mer vanlig. Det er lite som kan måle seg med te, scones og lemoncurd.
    14. juni 2012