Vi disker opp et skikkelig festmåtid for deg denne lørdagen og serverer den mer enn 150 år gamle oppskriften Prinsefisk.
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Prinsefisk
Antall porsjoner
4
Ingredienser
Saus
3
ss
2.5
ss
3
dl
1
ss
2
dl
2
stk
Kokt fisk
800
gr
5
dl
1
ts
Tilbehør
2
stk
100
gr
2
dl
Dryss
200
gr
1
dl
Fremgangsmåte
Sausen:
Smelt smøret og rør inn hvetemel. Spe med fiskekraften og gi sausen et oppkok. Rør inn sitronsaft og eventuelt litt sherry.
Bland eggeplommene med matfløte og spe det i sausen mens du varmer sausen opp mot kokepunktet. Rør hele tiden til sausen har tyknet. Sausen må ikke koke da den vil skille seg.
Skru ned varmen og smak sausen til med salt og nykvernet pepper. Hold sausen varm.
Kok fisken i saltet vann ca. 12 minutter. Kok oppdelte rotgrønnsaker, og la ertene bli gjennomvarme.
Anrett fiskestykkene delvis over hverandre (som ved taktekking) på varmt fat sammen med grønnsakene.
Hell over saus, reker, asparges og urter. Server med kokte poteter til.
Dette er en festrett fra Bergen som ble servert første gang til de nederlandske og svenske kronprinsene under et statsbesøk til byen i 1856. Den dag i dag er denne retten fremdeles populær som festmat i byen.
Sendt inn av Tine
Drikke som passer til denne oppskriften

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)