Dagens rett

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Det finnes knapt noen bedre søndagsmiddag enn nettopp en viltstek. Snakk om perfekt avslutning på uken og en deilig begynnelse på påsken.

I de aller fleste land er reinsdyr eksotisk mat, og reinsdyrkjøtt ble kåret til Norges beste produkt fra land i konkurransen "Smaken av Norge" i 2008.
 
Les mer om denne delikatessen i disse artiklene .
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Reinsdyrstek med tyttebærsaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1.5 ts
1.5 ts
1 stk
1 stk
0.5 stk
Saus
0.5 dl
0.5 ts
0.25 ts

Fremgangsmåte

Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.

Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken.

Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.

Snu steken etter ca. ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.

Ta steken opp og pakk den inn i folie.

Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.

Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen