Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Sennepsgratinert juleskinke

Fremgangsmåte
Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg i en langpanne. Stikk inn et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av skinka. Stek skinka på 125 ° C. Skinka er ferdig når steketermometeret viser 72° C.
Eventuelt kan skinka legges i kokende vann og så trekke ved ca. 80° C til steketermometeret viser 72° C. (ca. 3 timer for en skinke på 3 kg).
Ta skinka ut av ovnen og fjern aluminiumsfolien. Ta av nettet og evt. svoren.
Bland sennep, egg, potetmel og kavring. Smør blandingen utover skinka. Gratiner i forvarmet ovn ved 200° C i ca. 15 minutter.
Juleskinka trenger forøvrig ikke gratineres, den er god uten. Og ypprlig til koldtbordet i romjulen. Da passer det godt med Waldorfsalat .
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Waldorfsalat

Fremgangsmåte
Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
Stilkselleri og ananas skjæres i biter.
Bland sammen majones og stivpisket fløte.
Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.
Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.
Her finner du mange deilige salater
Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig