Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Sildekoldtbord
Antall porsjoner
5
Tilberedningstid
Ingredienser
8
stk
0.5
stk
0.5
stk
1
stk
1
ss
Marinade
0.5
dl
2
ss
1
stk
stk
Fremgangsmåte
Kok opp ingrediensene til marinaden. Avkjøl den.
Rull sammen sildefiletene og sett dem tett i en form. Bland sammen grønnsakene og fordel dem over.
Hell over den kalde laken og sett formen kaldt i 2 døgn.
Sildefryd med urtekrydder
Bruk ferdig sursild. La laken renne godt av. Legg sildebiter på en tallerken. Ha på litt rømme og dryss med finhakket gressløk eller persille.
Sennepssild
Skjær kryddersildfileter i biter. Dekk dem med tynne ringer av løk, gjerne vårløk. Bland rømme eller creme fraiche med litt grov sennep og legg sausen ved siden av sildebitene. Pynt med rosa pepperkorn eller tyttebær.
Tips: Server silderettene med grovt rugbrød og smør.
Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her
Slik lager du de gode silderettene
Se hvordan du lager din egen sursild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .