Pai med revne rotgrønnsaker

En deilig sommerpai skal sikkert smake godt, selv om sommervarmen kanskje får oss til å drømme om mer kalde og nedkjølende saker. Et godt tips kan være å ta maten med på tur. Da kan du virkelig slappe av og nyte livet, gjerne også med et glass hvitvin til retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

 
 

Pai med revne rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn
60 g
3.5 dl
0.5 ts
3 ss
Eggestand
4 stk
1.5 dl
Fyll
Til grønnsakpynten

Fremgangsmåte

Paibunn:
Bland smør, kesam, mel, salt og vann i en foodprosessor. La maskinen gå i ca. 2 minutter. til deigen er rørt godt sammen. Legg deigen i kjøleskap i 30 minutter i en plastpose. 

Kjevle deigen mellom to bakepapir, bruk gjerne litt mel hvis deigen er litt klissete. Ha deigen over i en paiform på 26 cm og trykk godt ut i formen, spesielt langs kanten. Skjær av overskuddet med en skarp kniv. Prikk paideigen med en gaffel, og forstek i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til paibunnen er gyllen og gjennomstekt.

Eggestand:
Bland egg, melk, kesam og revet mozzarella. Smak til med salt og pepper.

Fyll:
Legg revne rotgrønnsaker i den ferdige paibunnen. Spar ca. 1 dl av de revne grønnsakene til pynt.

Siste finish:
Ha på eggestanden og stek på 180°C i ca. 30 minutter til eggestanden har stivnet. Paien serveres med resten av de revne rotgrønnsakene som smakes til med sitronsaft, olje og flaksalt.

Se våre andre oppskrifter på pai

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen