Dagens rett

Sprøstekt krydderlaks

Den røde, lekre laksen får fint følge denne lørdagen. Som du ser er det ikke vanskelig å lage de herligeste middager.

Laksen har vært et eventyr for fiskerinæringen her til lands, og vi er heldige som har så god tilgang til prima laks som vi kan lage de lekresete retter av.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sprøstekt krydderlaks

Fremgangsmåte

Stekt krydret laks:
Skjær laksefiletene i små pene biter. Tørk dem godt. Bland sammen krydderne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned.

Varm smør/ oljeblandingen i en panne og legg i fiskebitene med skinnsiden ned. La skinnsiden bli skikkelig brune.

Hold fisken varm i en ildfast form i stekeovnen.

Krem:
Kjør koriander og smør sammen i foodprocessor.

Kok sammen hvitvin, sjalottløk, fløte og kraft i en kjele til det har kokt inn til 1/3.

Tilsett alle grønnsakene, kok opp og visp forsiktig inn koriandersmøret, litt etter litt. Skal ikke koke, bare holdes varmt, gjerne i stekeovnen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft like før serveringen.

Skum:
Varm opp finhakkede rødbeter og kraft og bland i fløten. La koke opp, trekk til siden og visp inn smøret, litt etter litt.

Pisk opp skummet med en stavmikser like før servering.

Fordel grønnsakskremen på fire varme tallerkner og legg de stekte laksebitene over.

Like før servering has rødbeteskummet over. Pynt med urter eller småsalat. Serveres med en god potetmos til, gjerne smakt til med hvitløk.

Sendt inn av

Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen