Surret lammesadel

Gjør stas på det norske lammekjøttet denne helgen med et skikkelig festmåltid til hele familien.
Redaksjonen
27 September 2009 - 01:00

Denne uken har vi allerede feiret fårikålens dag, men det er viktig å nyte det flotte lammekjøttet mens det er å få tak i.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Surret lammesadel

Surret lammesadel

Fremgangsmåte

Surret lammesadel kalles også lammekanon. Den består av indrefiletene som er surret sammen med ytrefiletene. Fantastisk smak og mørhet. 
 
Start med å skjære løs indrefiletene. Bruk en skarp og bøyelig/myk kniv. Legg filetene til side.
 
Fortsett ved å fjerne beinet fra ytrefiletene. Begge ytrefiletene med fettlokket skal bli hengende sammen i et stykke.
 
Legg ytrefiletene på fjøla med fettsiden ned. Legg indrefiletene på midten parallelt med ytrefiletene. Ha på krydder. Rull kjøttet sammen og surr igjen med bomullstråd. Formen blir nå som en lang sylinder, et kanonrør.
 
Brun kjøttet raskt i panna og stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter. 
 

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og løkform

Potet- og løkform

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver
  2. Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
  3. Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano. 
  4. Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre.
  5. Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
Tips:
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Provencalske tomater

Provencalske tomater

Fremgangsmåte

Skjær toppen av tomatene og grav ut innmaten.
 
Tips:
Innmaten kan brukes når du lager saus.
 
Bland krydder, urter, hvitløk, griljermel, sennep og olje samt litt salt og pepper og fyll tomatene. Toppes med litt revet parmesan eller annen hard ost.
Stek ved 200 grader  i ca 10 minutter til pent brune. 
 
Tips:
Tomatene kan stekes samtidig med kjøtt eller fisk i ovnen, men da ved lavere temperatur, og da tar det selvsagt litt lenger tid. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aspargesbønner med bacon

Aspargesbønner med bacon

Fremgangsmåte

  1. Skjær bacon i små terninger og sprøstek. La dryppe av.
  2. Skyll og fjerne endene på bønnene.
  3. Kok opp vann med litt salt og la dem koke i 3 minutter.
  4. Hell i dørslag og skyll i kaldt vann. Del bønnene i to og ha i en bolle.
  5. Vend inn baconterningene i aspargesbønnene.
  6. Smak til med salt og pepper og hold varm. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her