18 November 2025 - 15:36
Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
18. november 2025
-
17 November 2025 - 17:35
Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro
Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.17. november 2025 -
17 November 2025 - 15:50
Rekordmange oster i årets VM
Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.17. november 2025 -
17 November 2025 - 10:36
Er Spania det kuleste vinlandet i 2026?
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.17. november 2025 -
17 November 2025 - 07:42
Lær mer om hvitvin
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.17. november 2025 -
16 November 2025 - 11:55
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.16. november 2025 -
16 November 2025 - 01:05
Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.16. november 2025 -
15 November 2025 - 14:16
Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Den lager du enkelt med vår oppskift.15. november 2025 -
15 November 2025 - 09:57
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.15. november 2025 -
14 November 2025 - 13:18
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.14. november 2025 -
14 November 2025 - 13:00
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.14. november 2025 -
14 November 2025 - 01:05
Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.14. november 2025 -
13 November 2025 - 09:12
Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper
Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.13. november 2025 -
13 November 2025 - 01:05
Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.13. november 2025 -
10 November 2025 - 10:56
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.10. november 2025 -
09 November 2025 - 12:33
Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.09. november 2025 -
08 November 2025 - 17:28
Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.08. november 2025 -
08 November 2025 - 16:08
Mont d'Or er osten som smelter Norge
Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.08. november 2025 -
08 November 2025 - 01:05
Pai gir sikker middagsseier
Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.08. november 2025 -
07 November 2025 - 10:49
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.07. november 2025 -
07 November 2025 - 10:06
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.07. november 2025 -
07 November 2025 - 02:05
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.07. november 2025 -
07 November 2025 - 01:05
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.07. november 2025 -
07 November 2025 - 01:05
I dag blir det ekstra god pasta til middag
Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.07. november 2025 -
07 November 2025 - 01:00
Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.07. november 2025