Dagens rett
Tapas som festmeny

Tapas som festmeny

Med tapas blir det garantert fest. Her er de lettvinte og velsmakende oppskrifter du trenger for at festen skal bli vellykket. 
Redaksjonen
11 August 2012 - 02:00

Fingermat er perfekt når du venter gode venner over til den store festen. Prøv noen av disse rettene eller se noen av våre mange tapasoppskrifter.

Lekre tapasoppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Poteter i slåbrok - med deilig parmaskinke

Poteter i slåbrok - med deilig parmaskinke

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene møre, la de dampe av seg og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
  2. Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  3. Snu potetene et par ganger underveis. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.

Tips: Bruk gjerne faste ferskpoteter til denne retten, og beregn 1 skive skinke pr potet. Serveres f.eks. som en smårett, som tilbehør til grillmaten eller som tapas.

Server godt brød ved siden av.

Flere gode retter med ferskpotet finner du her

Spenstige potetretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kjøttboller til tapas

Kjøttboller til tapas

Fremgangsmåte

  1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
  2. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
  3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
  4. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?

Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli

Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli

Fremgangsmåte

  1. Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.
  2. Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  3. Visp sammen egg, vann, salt og pepper.
  4. Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.
  5. Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.
  6. Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du gazpacho

Slik lager du gazpacho

Fremgangsmåte

  1. Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
  3. Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
  5. Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.

Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.

Her er det flere oppskrifter på gazpacho 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her