Fingermat er perfekt når du venter gode venner over til den store festen. Prøv noen av disse rettene eller se noen av våre mange tapasoppskrifter.
• Lekre tapasoppskrifter finner du her
Poteter i slåbrok
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok potetene møre, la de dampe av seg og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
Legg potetene over i et ildfast fat med skjøten av parmaskinken ned, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Snu potetene et par ganger underveis. Smak til med salt og pepper.
Legg opp potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
Tips: Bruk gjerne faste ferskpoteter til denne retten, og beregn 1 skive skinke pr potet. Serveres f.eks. som en smårett, som tilbehør til grillmaten eller som tapas.
Server godt brød ved siden av.
Flere gode retter med ferskpotet finner du her
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Anders Martinsen
Drikke som passer til denne oppskriften
Kjøttboller til tapas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.
Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?
Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
La Stoppa Ageno 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 389,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Tissot Crémant du Jura
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Tio Pepe Fino
Spania
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2016
Spania
Volum: 1.500 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Clos Lentiscus Blanc de Blancs Brut Nature
Spania
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Milan Nestarec What the flor 2017
Tsjekkia
Volum: 0.750 Pris: 386,00 Bestillingsutvalget
Spansk potetomelett med chorizo og brokkoli
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fres potetbiter, brokkoli og løk i smør over middels lav varme til det er nesten mykt, men ikke har tatt farge.
Tilsett chorizo mot slutten av stekingen. Smak til med salt og kvernet pepper.
Visp sammen egg, vann, salt og pepper. Hell i eggeblandingen og stek omeletten ved å skyve den stivnede massen inn mot midten, slik at det som fortsatt er flytende kommer i direkte kontakt med pannen.
Skru ned til lav temperatur, legg over lokk og la tortillaen stå noen minutter til den er ferdig.
Server varm med en god salat og godt brød ved siden av.
Her finner du flere gode tapasretter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Pascal Clement Bourgogne Pinot Noir 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
San Miguel Especial
Spania
Volum: 0.330 Pris: 30,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Marqués de Cáceres Verdejo 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 135,00 Basisutvalget -
88 Poeng
7 Fjell Fløien IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Dautel Spätburgunder 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget
Gazpacho
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
Ha grønnsakene, tomatene og tomatpureen i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.
Server gjerne med ristet brød drysset med olivenolje og en god skive spekeskinke.
Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.
Her er det flere oppskrifter på gazpacho
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Juvé y Camps Gran Reserva Brut
Spania
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Estrella Damm Daura
Spania
Volum: 0.330 Pris: 39,00 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Cune Monopole Blanco 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 175,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Edge Brewing Hoptimista IPA
Spania
Volum: 0.330 Pris: 53,80 Bestillingsutvalget