Dagens rett

Tomatsalat med lun Ridderost

Tomater er virkelig ingrediens nummer én i deilige sommersalater, og hvilke tomater du velger er selvsagt avhengig av preferanse og prioritering. For det er hevet over en hver tvil at de aller beste tomatene gjerne koster vesentlig mer.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Tomatsalat med lun Ridderost, pinjekjerner og basilikum

Fremgangsmåte

Den soltørkete tomaten dyppes raskt i kokende vann. Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpureen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.

Tomatene settes i romtemperatur natten over og skjæres så i skiver. Ved servering tilsettes tomatene samt grovhakket basilikum.

Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i. Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom. Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 grader i ca 2 min. Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og ridderosten helles over.

Pynt evnt. med basilikumblader.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen