Dagens rett

Tyrkisk kebab
Trå til med en skikkelig deilig middag med herlige smaker du sikkert kjenner igjen fra ferieturene til Middelhavslandene.
Redaksjonen
16 August 2010 - 01:00
Grilling er ikke bare forbeholdt helgen, for disse grillspydene er rask hverdagsmat, og føler du ikke for å fyre opp grillen kan du jo alltids steke dem i stekepannen.
La deg friste av alle de gode oppskriftene og artiklene om grilling som du finner her hos oss i Apériitf.
Hjemmelaget tyrkisk kebab

Fremgangsmåte
- Bløtlegg grillspyd av tre i minst ½ time.
- Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. ½ time.
- Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
- Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
- Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og en god tomatsalat. Smak til med salt.
- Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig eller familiedeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre er det lurt å bruke to stykker til hvert spyd da kebabene er lettere å snu på grillen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 219.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå