Laksen er en av våre beste matfisker, og toppkokker over hele verden misunner oss denne delikatessen.
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Brekk av den nederste delen av aspargesen, og skrell den eventuelt. Kok aspargesen i noen få minutter i godt saltet vann (1 ss salt pr liter vann), ta den opp og ha den i kaldt vann med det samme for å stoppe kokeprosessen.
Kutt det hvite av purren i fine ringer og finhakk gressløken.
Bruk ett bakepapir til hver person og smør det med litt olje.
Del laksefileten opp i fire store stykker - skjær disse igjen i to på midten ned til skinnet og brett de sammen slik at de ser ut som en sommerfugl.
Legg laksefileten midt på bakepapiret, ha purre og gressløk på den ene siden av fileten og asparges og tomater på den andre siden.
Salte og pepre, ha litt olje over fisken og lukk bakepapiret godt. Bak fiskepakkene i 10 - 12 minutter.
Dryss over finhakket persille rett før servering, og ha gode nypoteter og litt rømme ved siden av.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk
Foto: Studio Frea
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP
Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)