VM-mat

I disse VM-tider har vi lett for å ty til raske retter som hamburger, pizza og Cola. Hva med noe lettlaget men like fullt kalorifattig, som for eksempel ostefylt kyllingbryst, lun kyllingsalat, fiskesuppe eller pasta med pesto. Bare forsyn deg.
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2003 - 15:01

Med stadig flere medaljer i denne vinterens verdensmesterskap på ski inspireres flere og flere nordmenn til å benke seg ned foran fjernsynet. Da får ikke måltidene den aller største oppmerksomhet. Apéritif har komponert smakfulle kalorilette retter satt sammen av enkle råvarer tilgjengelig over hele landet og oppfordrer deg til å spise sunt - også under VM.

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en stekepanne.
  2. Ha i spinat (skylt og tørket) og vend den rundt i pannen slik at den faller sammen.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Del kyllingfiletene nesten gjennom - på langs med bordplaten - slik at de kan brettes ut.
  5. Smør ost på filetene og legg spinaten oppå.
  6. Rull sammen og brukt evt tannstikker (uten smak) for å holde dem sammen.
  7. Varm smør i den samme stekepannen.
  8. Stek filetene på middels varme på hver side slik at de får en pen brun overflate.
  9. La filetene ettersteke på svak varme til de er gjennomstekte.
  10. Pensle grønnsakene med litt olje og grill dem i en grillpanne eller på grill i noen minutter på hver side. 
  11. Krydre grønnsakene med salt og pepper.
  12. Server kyllingfiletene med grønnsakene, oliven, friske urter og gjerne godt brød til

Våre beste oppskrifter med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lun kyllingsalat

Lun kyllingsalat

Fremgangsmåte

  1. Rist nøttekjernene gylne i tørr stekepanne. Avkjøl.
  2. Stek kyllingstrimler, hvitløk og rødløk lett i smør.
  3. Tilsett eddik og rør om. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen.
  4. Anrett kyllingblanding, nøtter, ost og tomat oppå salaten. 
  5. Dryss over urter.
  6. Anrett salaten på et stort fat eller i en vid bolle.

Flere salater med kylling 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Mild avocadodressing til salater og grønnsaker

Fremgangsmåte

Del avocadoene i to og fjern steinene. Skrap ut fruktkjøttet med en skje og ha alle ingrediensene i foodprocessor. Kjør blandingen til den blir glatt og luftig.

Tips: Hvis du skal oppbevare avocadodressing flere dager, er det lurt å la steinene ligge i. Det vil hindre at sausen mørkner så mye.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Karridressing til skinke- og pastasalater

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food processor og smak til med salt og pepper.

Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten.

Klipp gressløk over til pynt.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en food processor til dressingen får en glatt konsistens.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pasta med Snøfriskpesto

Pasta med Snøfriskpesto

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Hell fra kokevannet og la litt meierismør få smelte i.

Kjør alle ingrediensene til pestoen, untatt oljen, i en food prossesor eller hurtigmikser. La maskinen gå mens oljen så tilsettes i en tynn stråle.

Server pastaen rykende varm med pestoen over og godt brød til.

Tips: Pestoen kan lages av bare soltørkede tomater. Bytt da ut basilikum med 50 g soltørkede tomater i olje.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sopp- og løksuppe

Sopp- og løksuppe

Fremgangsmåte

  1. Stek sopp, purre og løk i smør i 5-10 minutter.
  2. Dryss over mel og spe med kraft/buljong.
  3. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Rør inn matfløte og la koke 5 minuttter til.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken.
  7.  Server suppen varm med godt fersk brød til.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnsakssymfoni med ost

Grønnsakssymfoni med ost

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Hell fra kokevannet og la 1 ss meierismør få smelte i.

Smelt 2 ss smør i gryte, og tilsett løk og gulrøtter. Rør deretter inn resten av grønnsakene og la dette stå å surre i ca. 5 minutter. Tilsett soyasaus og smak til salt og pepper. Bland godt.

Fordel osten over grønnsaksymfonien eller server den i skål ved siden av.

Server godt brød og pasta ved siden av.

Her finner du alt du trenger å vite om pasta

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostegratinert potetsalat med bruschetta

Ostegratinert potetsalat med bruschetta

Fremgangsmåte

Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form. Bland sammen dressingen og drypp denne over. Strø over revet ost og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Rød pesto:
Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor til jevn masse. 

Smør rød pesto på ristet brød og server ved siden av den varme potetsalaten.

Tips:
Rist gjerne brødet i ovnen samtidig, hvis du ikke har brødrister.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her