Arkiv

Fant 18 artikler om emnet Verdens beste restaurant [fjern]

Tittel Dato

Når denne mannen entrer scenen, lytter hele verden i spenning

Forventningene var enorme da verdens beste kokk Ferran Adria kom tilbake til scenen etter åtte års fravær. Returen ble for mange et antiklimaks siden elBulli etter renoveringen ikke åpnes som restaurant, men som forskningslaboratorium og kreativt senter.

Maaemo på en sensasjonell 35. plass

Det er første gang en norsk restaurant har nådd så langt og så høyt på rangeringen som Maaemos plassering blant World’s 50 Best.

Ny seier til Maaemo, Statholdergaarden og Credo: De er blant verdens aller  beste restauranter

Maaemo, Statholdergaarden og Credo er med på å sette Norge på det gastronomiske verdenskartet. Og da snakker vi om den virkelige eliten.

Maaemo-kokken hylles av sine egne

Når verdens beste kokker skal kåre sine favoritter er det trangt om plassen i toppen, og for første gang er en norsk kokk inne blant Top 100 – nemlig Espen Holmboe Bang på Maaemo.

Det hadde du neppe trodd: Oslo er i verdens gastronomitopp

Ifølge Caterwings er Oslo verdens 16. beste destinasjon når det kommer til å spise godt. Det er intet mindre enn sensasjonelt.

New York-restaurant havner i verdenstoppen

Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.

Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.

Maaemo klatrer fortsatt oppover mot toppen

Maaemo inntok en 61. plass i Worlds 50 Best 2016. Osteria Francescana og El Celler de Can Roca byttet rett og slett plass på toppen.

Maaemo er blant matnerdenes favorittrestauranter

Norges eneste trestjerner har klatret opp til 24. plass på matnerdelisten OAD.

René Redzepis restaurantteam er fortsatt Danmarks beste - om du var i tvil

Det er tredje gang på rad at Noma topper White Guides kåring.

Denne belgiske kokken lager den beste maten i verden ifølge restaurantgjestene

Den svenske topplisten for verdens beste restauranter, Wpnstars, lar også gjestene komme til orde. Og belgiske Hof van Cleve er aller best.

Han er kokkenes favorittkokk

Verdens beste kokker har valgt sine favoritter i egne rekker. Og deres rangering skiller seg en del fra andre kåringer. Michel Bras er den som får størst honnør.

Noma Australia utsolgt på 90 sekunder

5600 kuverter a 3000 NOK er resultatet.

Noma stenger og åpner som bondegård

Den nye restauranten skal ligge på Refshaleøen - en kunstig øy i Københavns havn. Se filmen her.

Tar innersvingen på franskmennene

«Du sa du skulle til Holland for å spise godt?». Det er ingen uvanlig reaksjon fra ukyndige. Sannheten er at treskolandet er mer enn genever og edamerost. Og naboen i vest som lenge har framstått som nærmest reaksjonært når det kommer til kjøkkenet, er i ferd med å bryte seg fram i europateten.

Lukter allerede verdensklasse

Frantzén/Lindeberg i Stockholm er den restauranten som ligger best an til å få Nordens første trippelstjerne, ifølge Tomasz Smiarowski som smaker på rundt 1000 Michelin-stjerner årlig.

Katalonias kjøkkendronning

Carme Ruscalleda har med restauranten Sant Pau valgt en helt annen formel for sitt kjøkken enn sine molekylære kolleger.

Ekstremsport på kjøkkenet

I 15 år har Oaxen Skärgårdskrog utenfor Stockholm vært mer enn verd en omvei. Og det uten drahjelp fra Michelin. For restauranten er helt unik og representerer noe av det mest ekstreme når det kommer til kortreist mat, i hvert fall på disse breddegrader.

Fant 18 artikler. Viser 1–19.

Til toppen