Apéritifs store påskemeny 2003

Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
Redaksjonen
11 April 2003 - 01:00

Nedenfor finner du en rekke varierte oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan mange av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.

Se alle Dagens rett for påsken 2003 (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="DR">her)

Påskesyssel - Dekorering av egg
Å pynte egg er noe som virkelig hører påsketiden til. Barna skal ha med seg egg til skole eller barnehage, og som oftest må de tømmes for innhold på forhånd. Her får du vite alt du trenger å kjenne til om dekorering av egg.
 
Mer god påskemat
Apéritif byr selvfølgelig på mer. Her finner du også kakeoppskrifter beregnet på påsken. Eksempelvis påskemuffins. Uten tvil mange oppskrifter der lammet spiller hovedrollen blant annet lammestek, påskestek, påskewok og lammegryte med bønner. Både de tradisjonelle oppskriftene og noen hentet fra den store verden: Souvlaki med baba ghannouj, varm salat med lam og lammebog med spinat, fetaost og tomat for deg som har lyst på en vri. Alle har forslag til godt drikke. Det har også artikkelen Drømmepåske med gryte og Bønnhørt som tar for seg deilig påskesuppe. Selvsagt har vi også forslag til Eggende retter til påske.
 
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvfølgelig også med.

Påsken i boks? - Bærbart drikke i påskehøytiden
Når påsken endelig står for døren, og hele folket drar til fjells, - noen i hvert fall - ja da er ikke tungt flaskefor akkurat det som frister mest å dra med seg oppover fjell og li. Vi har derfor igjen funnet frem et lite knippe boksviner som kanskje kan friste deg og dine venner der dere sitter i solveggen.

Hjemme- og bortepåskevin på boks
Denne boksvinen er et røverkjøp. Du finner tips til ytterligere tre kandidater i kartongformatet i samme artikkel. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til fjords. I artikkelen Påskedrikke på boks finner du ytterligere tips til lettslepte viner.

Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin. Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.

Etter skituren kan vel de fleste tenke seg en rolig After ski-stund i solveggen og koppen fylt med godsaker!
 
God påske!

Dagens rett - Påsken 2003

Fredag
11. april 2003

Østers i naturell tilstand er rått og lekkert. Selvsagt er det mange som ikke kan fordra denne råvaren, og som ei heller ikke under noen omstendigheter ønsker å tilnærme seg den. For alle oss andre er det bare å slurpe i vei - med eller uten champagne. God påske!

Lørdag
12. april 2003

Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Årsaken til de store øynene er at den holder til på dypt vann og ikke klarer å tilpasse trykket raskt nok. Men smaker godt, det gjør den!

Palmesøndag
13. april 2003

Hva med en klassisk og skikkelig festmiddag denne søndagen? Saftig svinekam står på påskemenyen, og vi smeller til med en usedvanlig rimelig og vellaget rød Bordeaux i glasset. Skulle du komme til å forspise deg er det bare å bevege seg ut i skog og mark!

Mandag
14. april 2003

Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til slik mat.

Tirsdag
15. april 2003

Påskepai bør, som navnet tilsier, være en perfekt og enkel middag - uansett om du er hjemme eller på tur. Spansk hvitvin er forslaget for vinglasset.

Onsdag
16. april 2003

Det blir mye lam denne påsken - det må vi bare innrømme. Men så er det jo godt også da, og dersom du er så heldig og har fått tak i noe av det ferske kjøttet som har vært i salg i den senere tiden, da har du gode middager i vente. hele tre vinforslag følger med i dag!

Skjærtorsdag
17. april 2003

Fisk har også sin plass i påsken. I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk hvitvin. Nyt måltidet uten stress og mas, og kos deg ordentlig med maten.

Langfredag
18. april 2003

Ut på tur - aldri sur! Ta barna med på en utflukt i naturen. La lunsj eller middag bli høydepunktet når barna får grille sine egne pølser. Husk å bringe med drikkevarer til både små og store.

Påskeaften
19. april 2003

En ny og spennende lammerett er vårt forslag til middagen i dag på selveste påskeaften. Smakfullt, saftig og enkelt tilberedt. Terracottagryter var "in" for noen år tilbake. Et par rødviner, fra Chile og Frankrike, er hva du kan plukke opp på ditt nærmeste polutsalg.

1. påskedag
20. april 2003

Vi koser oss fortsatt med lekre retter i påsken. Kalkunbryst står ikke tilbake for noen av de andre rettene vi har foreslått - heller tvert i mot. Og med en hvit burgunder i glasset skal vi nok komme oss i gjennom denne Dagens rett også.

2. påskedag
21. april 2003

Egg og påske hører garantert sammen. Vi spiser gjerne egg til frokost, og fortsetter også med andre matretter og bakverk der egg er en viktig ingrediens. Som i dag, hvor vi mikser sammen en eggepanne med masse godt i. Hva du ønsker å ha i glasset er opp til deg.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her