Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 September 2018 - 12:25

    Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika

    Dermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant  å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.
    28. september 2018
  • 21 August 2018 - 13:53

    Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

    Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovensk
    21. august 2018
  • 10 Juli 2018 - 11:02

    Nå kan du også lage viltretter som på de beste restauranter

    Landets ledende kokker lærer deg å lage lekre retter av vilt. Kvelden avsluttes med et festmåltid.
    10. juli 2018
  • 02 Juli 2018 - 10:00

    Det er nå du skal nyte denne delikatessen

    Jomfrusild, eller matjeharing eller bare matje kan på mange måter kalles nederlendernes svar på den japanske sushien. Det de færreste vet er at denne delikatessen som oftest er laget av norsk sild som fiskes på Sørvestlandet i mai og juni.
    02. juli 2018
  • 26 Juni 2018 - 11:00

    De beste vinene fra Chile er ennå ikke laget

    Chile er et lappeteppe av ulike terroir-er hvorav bare en liten andel er plantet. Derfor har vi ennå ikke smakt det beste fra dette landet. I hvert fall om vi skal tro lokale eksperter. Cees van Casteren, Master of Wine, viser hvor det er mest sannsynlig
    26. juni 2018
  • 12 Juni 2018 - 10:07

    Her behandles sågar saltstengene med respekt

    Reneé Fagerhøi bærer sin t-skjorte med Thrasher på brystet med stolthet. Hun ikke bare elsker trashcooking, sørstatsmat og annet som andre «finkokka» rynker på nese av, hun vil provosere og vekke gjestene, men også ha det gøy. Dessuten gleder hun seg som
    12. juni 2018
  • 04 Juni 2018 - 16:14

    Slik ble kald kaffe hot

    Den må ikke forveksles med iskaffe: Cold brew er en egen kaffestil og har lenge vært en hit i USA hvor den fås på både cafeer og supermarkeder. I Skandinavia er den ennå ikke veldig utbredt, men om vi leser i kaffegruten, tyder mye på at kaldbrygget kaffe
    04. juni 2018
  • 23 Mai 2018 - 12:31

    Lær deg kunsten å grille fisk og skalldyr

    Har du lurt på hvordan restaurantkokker alltid lykkes med fisk og skalldyr fra grillen? Etter dette kurset vil du aldri gjøre feil .
    23. Mai 2018
  • 18 Mai 2018 - 10:00

    Han risikerer livet for den gode maten

    Bak Attica i Melbourne, en av Australias aller beste restauranter, står Ben Shewry, som 12 år etter at han ble ansatt har gjort restauranten kjent også internasjonalt. Det er særlig hans nære kontakt med naturen som har skapt renommeet.
    18. Mai 2018
  • 14 Mai 2018 - 21:04

    Britene puster franskmennene i nakken når det kommer til raffinement i boblene

    England har stor suksess med sine musserende viner. Det virkelige gjennombruddet kom i 2009, da Nyetimber Classic Cuvée 2003 ble kåret til verdens beste musserende vin. Deretter har det haglet med troféer. Bli med til sju av landets fremste produsenter av
    14. Mai 2018
  • 11 Mai 2018 - 10:00

    Det nye bobleparadiset ligger så langt sør i vinverdenen du kan komme

    Tasmania har etablert seg som Australias nye midtpunktet for musserende vin. Vinene herfra er nå også tilgjengelig i basisutvalget på polet. Her får du et innblikk i hva en av verdens sørligste bebodde utposter har å by på.
    11. Mai 2018
  • 08 Mai 2018 - 14:40

    Er kooperativene redningen?

    Selv om de sjelden får oppmerksomhet, spiller kooperativene i Bordeaux en stadig viktigere rolle. En ting er kjente varemerker som Mouton-Cadet og Baron de Lestac, noe annet er måten kooperativene jobber for stadig økt kvalitet i regionen.
    08. Mai 2018
  • 02 Mai 2018 - 11:10

    Det spanske hvitvinsparadiset

    Hvitvinsdruen verdejo er selve krumtappen i DO Rueda og en fleksibel drue som evner å produsere hvitviner i en rekke stiler. De mest vellykkete er friske aromatiske, tiltalende og kremaktige eller elegante og strukturerte.
    02. Mai 2018
  • 24 April 2018 - 16:13

    Slik lager du perfekte cocktails

    Cocktails er i vinden som aldri før og på dette kurset vil du lære å mikse deg frem til den perfekte cocktail sammen med Bølgen & Mois egen barsjef, Eirik Ugelstad.
    24. april 2018
  • 20 April 2018 - 11:41

    Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

    Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer int
    20. april 2018
  • 16 April 2018 - 16:43

    India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

    Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikk
    16. april 2018
  • 16 April 2018 - 16:40

    Nå tegnes Indias kaffekart

    India har etablert et klassifiseringssystem som ligner på vinverdenens. Men det har vist seg å ta tid for kaffekjøpere å videreformidle det helt til fram til kaffeposen. Med noen få kjente unntak.
    16. april 2018
  • 28 Mars 2018 - 14:53

    Lær å lage de lekreste konfektene

    Norges beste konditorer lærer deg alt du behøver å vite for å lage sjokolade og konfekt som proffene
    28. mars 2018
  • 20 Mars 2018 - 13:00

    Her avgjøres fransk vinproduksjons framtid

    Den forhatte Evin-loven har styrt fransk vinpolitikk de siste 27 årene, men med Emmanuel Macron i presidentpalasset kan det faktisk komme endringer. 2018 vil derfor bli avgjørende for fransk vinindustris framtid.
    20. mars 2018
  • 19 Mars 2018 - 14:53

    Lær alt om hvorfor de beste vinene fra Burgund er så ettertraktet - selvsagt får du smake dem både i rødt og hvitt

    Denne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet.
    19. mars 2018
  • 19 Mars 2018 - 14:53

    Lær å lage perfekte makroner av Sverre Sætre

    Norges beste konditor lærer deg å lage makroner du tidligere bare har drømt om
    19. mars 2018
  • 09 Mars 2018 - 15:24

    Får du ikke bord på Noma, skal du prøve Barr som har overtatt lokalet

    Torsten Schmidt prøver med sin nye restaurant Barr å lage en ny versjon av det tradisjonelle kjøkkenet i området forbundet med Nordsjøen. Det er gammeldags mat, men ikke akkurat slik du kjenner den. Og alt dette skjer i lokalene hvor Noma holdt til fram t
    09. mars 2018
  • 09 Mars 2018 - 14:11

    Landet trenger flere kokker. På Norsk Restaurantskole får du en utdannelse bransjen etterspør

    Restaurantbransjen formelig skriker etter faglærte kokker og servitører. Ifølge NAVs bedriftsundersøkelse fra 2017 mangler det 850 kokker i Norge, og tallet blir høyere år for år. Det prøver den nystartede Norsk restaurantskole å gjøre noe med, men det tr
    09. mars 2018
  • 09 Mars 2018 - 13:51

    Er sertifisert oppdrettslaks godt nok?

    Nå kan miljøbevisste kokker og forbrukere endelig få kjøpt miljøsertifisert oppdrettslaks i Norge. Hva er det som gjør denne ASC-sertifiserte laksen så mye bedre enn annen oppdrettslaks, og enda viktigere: er den bra nok?
    09. mars 2018
  • 02 Mars 2018 - 11:00

    Nå får du muligheten til å smake tsjekkisk vin også her i Norge

    Tsjekkisk vin er foreløpig en smal nisje. Men denne tidligere øldominerte nasjonen har en gyllen vinhistorie, noe som stadig flere produsenter gjør noe med. Den første smakebiten er nå å få i basisutvalget.
    02. mars 2018