Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Oktober 2005 - 01:01

    Sjarmørvin til pølsene

    Ukens vin er laget av en drue og kommer fra et område du knapt har hørt om, men like fullt er den både sjarmerende og et aldri så lite røverkjøp.
    05. oktober 2005
  • 03 Oktober 2005 - 16:28

    Gull fra skogen

    I Grythyttan lages vin av skogens bær, i god gammel nordisk tradisjon men etter moderne prinsipper.
    03. oktober 2005
  • 02 Oktober 2005 - 13:18

    Jamet, Clape og Graillot er kolleger i syrah fra Rhône

    Jamet, Clape og Graillot representerer motvekten til de store navnene i Rhône. Men kun når det gjelder antall flasker produsert, definitivt ikke kvalitet for den er helt på topp.
    02. oktober 2005
  • 01 Oktober 2005 - 13:00

    Det reneste eliksir

    Ingen sitroner i verden kan konkurrere med Amalfi-sitronen i smak. Derfor ender den opp som likør - limoncello - som kan oppvise en unik kombinasjon av sødme og friskhet. Den perfekte avslutning på et godt måltid.
    01. oktober 2005
  • 29 September 2005 - 17:36

    Gjenfunne blingser

    Pain perdu eller arme riddere er en genial måte å unngå at gammelt brød havner i søpla. Hvem skulle trodd at resultatet av redningsaksjonen skulle bli så velsmakende.
    29. september 2005
  • 28 September 2005 - 14:57

    Hemsedalosten reddet

    Takket være fire driftige kvinnelige hemsedøler har bygda atter fått sin egen ost.
    28. september 2005
  • 28 September 2005 - 01:01

    Italienske prisbomber

    Ukens viner kommer fra en av Italias mange utposter som har gått gjennom mange faser for å nå berømmelse.
    28. september 2005
  • 27 September 2005 - 16:40

    Kongen av skråningen

    Hermitage er en av verdens mest verdifulle skråninger for druedyrking. Chapoutier styrer en firedel av arealet og det med den aller største omsorg. Les videre og bli bedre kjent med historien bak den lange rekken av strålende viner fra Chapoutier.
    27. september 2005
  • 26 September 2005 - 14:56

    Paul sine mandler

    Paul Goring, londoner bosatt i Trondheim, vant NM for amatørkokk med sin smaksrike kombinasjon av ørret og mandler.   Se kokkekampen på video
    26. september 2005
  • 21 September 2005 - 01:01

    Nydelig til krabbene

    Når fiskedisken oversvømmes av nykokte krabber, er alt som trengs godt brød og en skikkelig god hvitvin.
    21. september 2005
  • 08 September 2005 - 12:14

    Nesten helt gresk

    Det er på tide å hente frem ferieminnene og lage en gresk aften - om ikke helt som du husker den, så i alle fall nesten.
    08. september 2005
  • 07 September 2005 - 01:02

    God billigbordeaux

    En fersk bordeaux som strutter av ungdommelig frukt er en oversett kandidat til så vel matbordet som sofakosen.
    07. september 2005
  • 01 September 2005 - 15:45

    Grønn grill

    Høstens overflod av norske grønnsaker kan ved hjelp av grillens magiske kraft forvandles til et gourmetmåltid.
    01. september 2005
  • 31 August 2005 - 01:01

    Kraftpakker fra sør

    Det er på tide å få øynene opp for de seriøse vinene fra Sør-Italia. Du blir ikke skuffet selv om investeringen er større.
    31. august 2005
  • 24 August 2005 - 01:01

    Italienskinspirert fra Argentina

    Ukens to gode vinkjøp skiller seg fra de fleste argentinere ved at de er betydelig mer europeiske i stilen.
    24. august 2005
  • 18 August 2005 - 17:08

    Japansk hurtigmat

    Fastfood er ikke nødvendigvis av det onde. I hvert fall ikke denne japanske klassikeren som skylles ned med leskende drikke.
    18. august 2005
  • 18 August 2005 - 00:01

    Storheter på tilbud

    Viner signert en av de beste vinprodusentene på tilbud er ikke dagligkost. Best av alt er at godbitene finnes i alle prisklasser.
    18. august 2005
  • 15 August 2005 - 15:23

    Stor utfordring i vente

    Øystein Reinsborg kan notere seg sin første NM-seier i østersåpning og skal dermed forsvare verdensmestertittelen i Irland senere i høst.
    15. august 2005
  • 10 August 2005 - 08:00

    Nebbiolo for lite penger

    Viner basert på en av verdens mest ettertraktede druer selges til overraskende lave priser her til lands.
    10. august 2005
  • 03 August 2005 - 01:01

    Robust bærbombe

    En god gammel vinkjenning gir grillmaten noe å jobbe med samtidig som den er blitt enda rimeligere - og bedre.
    03. august 2005
  • 27 Juli 2005 - 01:00

    Fordømt godt

    Denne uken kan du velge mellom tre flotte hvitviner fra samme produsent som er å få i de fleste polbutikker.
    27. juli 2005
  • 20 Juli 2005 - 08:00

    Toscansk superkjøp

    For deg som ikke kan nyte toscansk vin på stedet, gir ukens vin en god trøst.
    20. juli 2005
  • 13 Juli 2005 - 01:01

    Rosa lekkerbisken

    En lekker rosévin laget av en av verdens mest ettertraktete rødvinsdruer konkurrerer ut selv de dyreste hvitvinene i matveien.
    13. juli 2005
  • 11 Juli 2005 - 08:00

    God mat i hver dråpe

    Matskribenten Myrsini Lambrakis mål er å skaffe Kretas kjøkken en posisjon helt i teten av middelhavskjøkkenet. For det er her vi finner den aller sunneste dietten. Den som sørger for et langt liv med god helse. Og som øyas innboere er det beste bevis på.
    11. juli 2005
  • 06 Juli 2005 - 01:01

    Superkjøp i rødt og hvitt

    God billigvin finnes også i flaske. Det er ukens to viner gode eksempler på.
    06. juli 2005