Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 November 2009 - 14:33

    Liv laga på slottene i Rheingau

    Det er mange adelige spor i Rheingau, men det blå blodet har ikke alltid resultert i topp kvalitet. Det har dagens slottseiere gjort noe med. Og de lager bedre viner enn på lenge, muligens enn noensinne.
    20. november 2009
  • 19 November 2009 - 11:00

    Knallkjøp på flyplassen

    Lykken var stor da jeg fant disse to vinene i hyllene på Gardermoen. Til vanvittig gunstige priser.
    19. november 2009
  • 19 November 2009 - 01:01

    Billigst i verden

    Denne fantastiske hvitvinen er ikke bare billigere enn i Sverige, men også langt billigere enn noen andre steder på kloden.
    19. november 2009
  • 18 November 2009 - 01:01

    Årets første smakebit

    Disse to smakebitene på årets druehøst er høyst eksemplariske.
    18. november 2009
  • 12 November 2009 - 01:01

    Vellagret til peiskosen

    Denne "norske" sherryen er som skapt til å jage bort novemberkulden med.
    12. november 2009
  • 11 November 2009 - 01:01

    Gammelt gjør godt

    At gamle vinstokker er av det gode, er denne vinen et veldig godt bevis på. Et røverkjøp er den også.
    11. november 2009
  • 05 November 2009 - 10:46

    Vellagret til godpris

    Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.
    05. november 2009
  • 05 November 2009 - 01:01

    Sært men godt

    I serien sære druer fra Italia er nå turen kommet til schioppettino og tazzelenghe.
    05. november 2009
  • 04 November 2009 - 01:01

    Italienske fruktbomber

    Sør-Italia kan mer enn å fylle opp vinbokser med middelmådig vin. Det er denne nye aktøren et godt bevis på.
    04. november 2009
  • 02 November 2009 - 09:05

    En amerikansk legende

    Som en av pionerene i det moderne Napa, tilhører Clos du Val fortsatt eliten, men skiller seg ut gjennom en klassisk fransk tilnærming for cabernet sauvignon. Som kan sammenfattes i ett begrep, nemlig terroirstyrt.
    02. november 2009
  • 29 Oktober 2009 - 01:01

    Sterk renessanse fra sør

    I Sør-Afrika holdes tradisjonen med hetvin godt i hevd, blant dem en av verdens store vinlegender.
    29. oktober 2009
  • 28 Oktober 2009 - 14:39

    Helt i mineraltoppen

    Det er umulig å ikke bli fascinert av Etnas dramatiske og karrige landskap og ikke minst de resulterende vinene som er noe av det mest mineralske som finnes. Møt tre produsenter som alle gjør det på sin måte.
    28. oktober 2009
  • 28 Oktober 2009 - 01:01

    Herlig høstlig

    Denne vinen er som skapt for å holde høstlig kulde borte.
    28. oktober 2009
  • 22 Oktober 2009 - 01:01

    Naturlig godt

    Naturviner er ikke bare en "greie", det er vinene til denne kvinnen den beste dokumentasjon på.
    22. oktober 2009
  • 15 Oktober 2009 - 01:01

    Rett til topps i Priorato

    Det er sjelden at noen lykkes så til de grader på første forsøk som her.
    15. oktober 2009
  • 14 Oktober 2009 - 01:01

    Høstens aller best vinkjøp

    Denne spanske vinen er både heftig i seg selv og et rått kjøp.
    14. oktober 2009
  • 08 Oktober 2009 - 01:01

    Amaronekupp

    Denne amaronen byr på utrolig mye for tre hundrelapper. Miniutgaven er også et kupp til drøye to hundre kroner.
    08. oktober 2009
  • 07 Oktober 2009 - 01:01

    Klar favoritt til godpris

    Valpolicella er helårsvin nummer én, og denne hansker opp med langt mer enn bare pasta og pizza.
    07. oktober 2009
  • 01 Oktober 2009 - 01:01

    Knallgodt til viltet

    Det er vinene til en nykommer, men slett ingen hvem som helst, som anbefales til høstens kraftige viltretter.
    01. oktober 2009
  • 30 September 2009 - 01:01

    Ekte saker til godpris

    Disse to sørfranske vinene smaker slik viner derfra skal smake.
    30. september 2009
  • 24 September 2009 - 14:00

    Spar 325 kroner literen

    At du sparer mye på å kjøpe denne whiskyen taxfree kommer neppe som en bombe.
    24. september 2009
  • 24 September 2009 - 01:01

    Lekkert til sjømaten

    Disse vinene befinner seg helt i teten av sin appellasjon og er noe av det lekreste du kan servere til god sjømat.
    24. september 2009
  • 23 September 2009 - 01:01

    Rimelig chablisalternativ

    Chablis i boks er en favoritt hos mange, men denne utfordreren konkurrerer ikke bare i pris, men også i kvalitet.
    23. september 2009
  • 21 September 2009 - 15:00

    Hurra for eplene

    Norske epler må nytes nå, enten som de er eller i tilberedt form. Som en avveksling til eplekaken, og siden det ikke er sunt med for mye kaker, lar vi eplene gjøre jobben som tilbehør til kveldskosen.
    21. september 2009
  • 17 September 2009 - 01:01

    Sjeldent spennende

    Denne hvitvinen har nok av alt til å tåle høstmørket.
    17. september 2009