Det virker som alt Ceretto-familien tar i blir til gull. Ikke bare lager de noen av de beste baroloer og barbarescoer som er å oppdrive, også moscatoen, barolo chinatoen og ikke minst grappaene er minneverdige.
Selv om det ikke er vårblomster som pryder denne flaskens etikett, setter dens fargerike utseende og sjarmerende innhold deg likevel i ekstra lyst humør.
De er ikke mange, og røstene er foreløpig svake i det konservative og lite lydhøre Bordeaux. Men de som satser på alternativ dyrking mener å ha håndfaste bevis på at det er den eneste farbare veien for det franske terroirbegrepet.
Det er ikke bare i forbindelse med jula at vi kan gi gamle mattradisjoner festdrakt. En kjøttsodd med byggryn og rotgrønnsaker er som skapt for selskapelighet året rundt. Og drikkefølget er like prisgunstig.
På Hysvær på Helgelandskysten ivaretar Øystein Ludvigsen verdens kulturarv ved å la sauene gå ute hele året. Og om sommeren serverer han den marinert og grillet til gjester som er opptatt av å smake den ekte norske maten.
Lifjellstua er blitt et fyrtårn for bruk av lokalprodusert mat. Og gjestene er over seg av begeistring over å kunne spise seg gjennom et helt fylke i løpet av en meny.