Biffens lune rede

Det er lørdag igjen og tid for litt kraftigere mat. Biff står på menyen, og med nydelige mandelpoteter servert til er kveldskosen sikret. Dagens to vinforslag er noen virkelig gode fulltreffere!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Biffens lune rede

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss

Fremgangsmåte

Potetredene:
Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene (pommes frites) som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
 

La potetene frittere noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken el. lign. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.

Biffen:
Pepre og salte biffen like før den skal i pannen. Stek biffen som biff skal stekes. I varm panne i godt smør.
 
På den ene siden til kjøttsaften pipler ut på oversiden, og på den andre siden til det samme skjer. 2-3 minutter på hver side.
 

Når biffen føles myk inni er den rå, når den begynner å få litt "sprett" er den medium og når den ikke spretter lenger er den død!

Legg biffene rett fra pannen og i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile og samle krefter til måltidet.

Saus/stuing:
Skiv soppen. Del løken i båter. Strimle paprika i litt tykke strimler og del den hvite delen av vårløkene i fire. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt paprikaen. Ha så i 2-3 dl fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.
 
Anretning:
Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene,legg en kvast timian på toppen og server.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen