Kveita er en av våre yndlingsfisker. Kanskje ikke direkte billig, men så får du også masse god smak og en vinvennlig karakter mot den hvite spanjolen vi anbefaler.
720 g Norsk Kveite delt i 4 stykker beinfri kveitefilet a 180 g
Pepper
½ liter saltlake bestående av ½ l vann og 50 g salt
Agurksalat:
500 g agurk
3 g salt
20 g sukker
30 g hvitvinseddik
1 ss frisk mynte, finhakket
Ingefærbakte gulrøtter:
400 g gulrøtter i staver
1 stjerneanis
2 dl olje
2 ss ingefær, revet
1 chili, strimlet
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
½ ts nykvernet sort pepper
2 ss sitronsaft
Sandefjordsmør:
1,5 dl fløte
150 g smør i terninger
1 ss sitronsaft
2 ss persille, finhakket
Salt og pepper
Dillpoteter:
600 g poteter
50 g dill
salt
2 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
Legg kveitefiletene i saltlake i 20 minutter og tørk dem på kjøkkenpapir. Dryss over nykvernet pepper. Kveita er klar for damping på 72 grader i kombidamper i 10 til 15 minutter, eller på rist i en kjele med kokende vann under.
Agurksalat:
Skjær agurk i tynne skiver eller lange spaghettistrimler. Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk mynte.
Ingefærbakte gulrøtter:
Ha olje, gulrøtter, chili, ingefær, hvitløk og anis i en kjele, kok opp og la småkoke til gulrøttene er møre, ca 5-10 minutter avhengig av størrelse. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sandefjordsmør:
Kok opp fløte og reduser ned til det halve. Pisk inn kaldt smør, litt om gangen til sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i finhakket persille like før servering.
Dillpoteter:
Rens dillen for stilker. Trekk potetene ferdig i saltet vann med dillstilkene. Finhakk dillen. Smelt smøret. Vend de ferdige potetene i smør og dill.
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Appelsinsesongen går mot slutten, og vi benytter anledningen til å ta et smakfullt farvel. Vi feirer vårens komme med en himmelsk kombinasjon.Les hele saken